Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofrenide Clonex (Klozapin) ile Gyrex (Ketiapin) kullanımı!?

Konular
4
Reaksiyonlar
5
Arkadaşlar, selamlar öncelikle. Ben paranoid şizofreniyim. Şu an Clonex ve Ledason kullanıyorum. Ledason D2 ile alakalı pozitif semptomları ortadan kaldırıyor, lakin distoni (okülojirik kriz) yapıyor. Klozapin EPS yapmıyor, ihtimali neredeyse 0. Gyrex abimiz ise aynı Clonex gibi fast-off bağlanıyor, ve keza D2 reseptörüne afinitesi düşük. Dirençli şizofreni hastasıyım. Sizce Gyrex ile Clonex psikotik semptomları (D2 ile alakalı), ortadan kaldırmaya yeter mi? Teşekkürler.

Yeterli gibi görünüyor fakat;
Bir hatırlatma, şizofreni hastaları (üstelik dirençli şizofreni) diyorsun,böyle bir tanı yok zaten"ben şizofreniyim"demez..demez derken bunun farkında olmaz,sorgulamaz.

Siz bu durumu sizi takip eden hekimle tekrar konuşun isterseniz, yazma konuşma oldukca kopere.. psikotik grupta bir hastalığınızın olabilir fakat şizofreni olduğunu zannetmiyorum.

@İçgörülüSchizophrenia,

John Nash bir örnek, şizofreni hastası tamamen içgörülü olabilir. John Nash ünlü bir matematikçi. Paranoid şizofreni kendisi. Ve ilaç almadan semptomlarla başa çıkıyor, zira hastalıktan kaynaklı olduğunu biliyor. Ayrıca kopere derken?

Üst Alt