Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni ve Sınırda Mental Kapasite IQ:70-80 olan bir kişi EKPSS zihinsel kategori?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
709
Reaksiyonlar
534
ŞİZOFRENİ(tedaviyle çalışabilen).....................%45
SINIRDA MENTAL KAPASITE IQ:70-80..............%25

böyle bir raporu olan bir hasta EKPSS Sınavına ZIHINSEL kategorisinden katılabilir mi?

Katilir. Ne olursa olsun katilir ama atanirsa bazi kurumlar zorluk cikartiyor.
Onu arastirip sikinti yaratmayan kurumlari tercih etsin.

Bu konu ÇOĞU Kişiyi alakadar ediyor doğrusu.
İnsanların ÇOĞU bu Konuları bilmiyor.

EKPSS kayıt bilgilerinde ZİHİNSEL (MR) ne anlama gelmektedir?

2016 EKPSS ye katılacağım.
Sınava kayıt oldum dün.

Zihinsel grubundan sınava gireceksiniz demektir. Mr yazması mental kapasitesi düşüklüğü yani zeka geriliği anlamına gelir 80 altı iq seviyesine sahip olanlar zihinsel alanından sınava girer? Sizin mezuniyetiniz nedir. Raporunuz iq testine ait bir sonuc mevcutmu yoksa yanlışlıkla zihinsel girildi ?

nerde bu kılavuz paranoya sen bu konuya takmışssın bende ıncelıyecem o kılavuzu lınk verırmısın hangı hastalıklar gırıyor bu zıhınsele .

Yanlışlık oldu galiba 2012 ÖMSS ye GENEL ENGELLI grubundan sınava girmiştim.
Bu sene ise raporum ve rapor oranım değişmememesine rağmen ZİHİNSEL(MR).

BU DURUMU NASIL DÜZELTEBİLİRİM. BILGISI OLAN VARMI?

ya hazır yazmışken ordan gır sınava daha ne ıstıyorsun

aydın yılmaz kardeşim hazır senın ösym belgende mr yazmışken zıhınselden gır dıyorum.baksana kaç kişi neden zıhınsedlen gıremedım derdıne düşmüş...?

Atama yapılırken yeni rapor isteniyor orda iq seviyesi yüksek çıktığında alacaklarınımı zannediyorsunuz kuruma?Ha derseniz ben doktoru ayarladım,kurumdakileride ayarladım, arkamda çok sağlam o zaman şapka çıkartılır zaten ne diyelim?
Bizdende yeni rapor istenecek eğer sağlıklıysak bizide atamazlar.Öyle tanıdık doktorları kafalayıp rapor alan sahtekarlarda atanamayacak.

osym degiştirmez siz ya daha öncede zihinsel olarak onaylattınız yada şimdide yeni sınava giriyorsunuz zihinsel olarak sisteme girmişlerdir

pasinli sen de zihinselden girdin atandın hizmetli olarak genelden girseydin 65 puan alırdın sen senin kapasiten belli
kim zihinselden girme derdinde pasinli ona buna çatma istersen

aydın yavuz sizin raporu görmedigim için şizofreni hastası oldugunuzu biliyorum o yüzden genelden gireceksiniz yazdım şayet raporda sınırda mental kapasite teşşisinizde varsa zihinselden girmeniz dogrudur

Şizofreni hastasıyım.Tekrar aile ve sosyal politikalar bakanlıgına mı gitmem gerekiyor? Bu durumu nasıl düzeltebilirim. Bi hastaneden test yaptırmıştım. Test sonucu zeka seviyem sınırda çıkmıştı. Ama rapora işli degil bu konu. Üniversite hastanesinde yaptırmıştım zeka testini.

Ösym ile yaptıgım görüşme sonucu kılavzuda belirtilen mental kapasite oranlarına göre zihinsel engelli bulunan adaylar diğer engelleri olsa bile engel grubu zihinsel engelli olarak belirtlenecek. Zihinsel engeli %40 ın altında kalsa bile. Sınır da mental kapasite ye %25 engel oranı veriliyor. Ama önemli olan diğer engellerle birlikte totelde %40 ve üzerinde olmasıdır. Yani kısacası engeli raporunda iq sonucuna dair mental kapasite darlığı olan adaylar yüzdesi kaç olursa olsun zihinsel engelli grubundan sınava girer.

Benimde q da sirun var benim anlama zorlugum becerisizlik untkanlik yanlis anlama var bana sadede okb den birde normal depresyon olaraj vermis simdi ben geneldnmi girecem sinava tekrar doktora dersem birsey degisirmi

Tamam paranoya genelden gireceğim ama ne yapmam gerekiyor.
Yada durumumu belgelesem test yaptığım hastaneden zeka seviyesi testi sonucunu alsam hastaneden.

Peki okb hastalari zihinseldenmi giriyor ya kimse cevap yazmiyor benim anlama zorlugum var unutma becerisizlik yanlis anlma a bana okb bde depresyondan rapor verildu ne yapmam lazim

%80 şizofreni tedaviyle çalışamaz raporuyla EKPSS'ye katılabilir miyiz?

2012 de BTA PSIKOZ TEDAVIYLE ÇALIŞABILEN %45
Son aldığım rapor ise,
2015 de ŞIZOFRENI TEDAVIYLE ÇALIŞAMAYAN %80 (vergi indirimi)

Yani %80 vergi indirimi raporumla tedaviyle çalışamaz raporuyla EKPSS ye
katılabilirim. Ama engel grubum GENEL olacak biliyorum.

paranoya katılsa bıle sence çalışamaz raporu olan bırını çalıştırırlarmı...?hemen yenıden heyete gırıp yenı çalışabılır raporu almasıu gererkır bence...

IQ testiyle EKPSS 2016 ya ZIHINSEL(MR) den katılabilirmiyiz?

Üniversite hastanesinden yaptığım testle IQ Sınırda çıktı. Bu testi malülen emeklilik için yapmıştım. (Bu arada malülen emeklilik talebim reddedildi.) Bu testle EKPSS 2016 ya ZİHİNSEL(MR) kategorisinden katılabilirmiyim. Bu testin bana bir faydası OLURMU?

bu saatten sonra ekps de deyişiklık yapamassınız arkadaşım...

@pasini
Ben aynı zamanda şizofreni hastasıyım. Rapor oranım %80 tedaviyle çalışamaz diye. 5 çeşit ilaç kullanıyorum ayrıca. Bakanlığın taahhüt kağıdında ZİHİNSEL(MR) yazılıydı ve ösym nin sitesindede aynısı yazılı. Gerçi ben ÖSYM ye GENEL ENGELLI grubundan sınava girmek için itiraz ettimde. Daha sonuç belli olmadı. EĞER ITIRAZIM KABUL EDILMEZSE ve ZİHİNSEL(MR) GRUBUNDAN SINAVA GIRERSEM BENIM DURUMUM NE OLUR. ÜNIVERSITE HASTANESİN DEN BU ALDIĞIM IQ TESTI SONUCU İŞİME YARA MI.

Üst Alt