Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni ve anksiyete için heyet rapor oranı ne olur?

mertoglu20

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,

Durumum şöyle:

14 yaşıma kadar Türkiye dışında yaşadım. Ana dilim İngilizceydi, Türkçeyi sonradan öğrenmeye başladım.

Küçükken yaşadığım bir olay yüzünden bende kaygı ve depresyon tanısı konuldu.
3 yıl ilaç kullandım 2011–2014 arasında, sonra bıraktım.

2018’de yeniden bir atak yaşadım, bu sefer beraberinde psikoz (şizofreni) belirtileri de geldi.
Yaklaşık 1.5 yıl Risperdal 2 mg kullandım, doktor takibiyle ilacı bıraktım.
Şizofreni tanım da o zaman resmî olarak kondu ama o dönem çok eski olduğu için elimde rapor ya da reçete kalmadı.

Yaklaşık 9 aydır belirtiler yine şiddetli şekilde geri döndü ve yeniden ilaç sürecine başladım.

Kullandığım ilaçlar dönem dönem şöyle oldu:
Dideral 40 mg, Cedrina 100 mg, Misol 100 mg (ilk 2 ay)
Sonra Zestat 30 mg, Xanax 0.5 mg, Paxera 30 mg, Stilizan 2 mg (2 ay)
Sonra Zestat 30 mg, Xanax 0.5 mg, Paxera 40 mg, Stilizan 2 mg (2 ay)
Sonrasında Tranko-Buskas, Zestat 30 mg, Stilizan 5 mg, Efexor XR 150 mg
Şu an hâlâ bu ilaçları kullanıyorum ve doktorum bana F41.1 – F41.2 üzerinden rapor verdi.

Yaklaşık 6 ay önce psikolojik olarak çok kötü bir döneme girdim.
İşte duramadım, iki kez denedim ama yeni işe başlayamadım.

1.5 aydır psikoz belirtileri geri döndü: tehdit eden sesler, bağırmalar duyuyorum ve kan kokusu alıyorum.
1 aydır tekrar Risperdal 2 mg başladım, diğer ilaçlarla beraber.

Psikolojik durumum çok stabil değil ama ilaçlar en azından biraz rahatlatıyor.
Türkiye dışında bir psikologla online görüşmeler de yapıyorum.

Bir hafta sonra doktora tekrar gideceğim, yeni ilaç raporu yazması için.
Ayrıca heyet raporu için de randevum var.

Sormak istediğim:
Benim durumumdaki kişilere genelde kaç oran veriliyor?
Hiç böyle bir süreç yaşamadığım için bilmiyorum.
Heyette neler soruyorlar, nasıl bir muayene yapıyorlar?

Şimdiden teşekkür ederim herkese.

Merhaba hocam ben işkura gittim iş başvurmak için ama ilaç kullandığım için kabul etmediler dedilerki git rapor al ona göre uygun bir işe göndeririz.

Teşekkür ederim hocam, peki heyette ne sorarlar neye bakarlar ben daha önce hiç gitmediğm için soryorum.

@mertoglu20, çeşitli branşlara giriyorsun sadece psikiyatriye değil. Psikiyatride tanını doğrulayarak ilaçlarla ne kadar düzelip düzelmediğine karar verecekler, sonra bir gün de heyete çağrılacaksın. Son bir yoklama alacaklar daha kıdemli uzmanlar sonra karar çıkacak. Tanın doğrulanırsa en az %40 alarak engelli sayılırsın fakat ilaçlar tamamen işe yaramadıkça artar. Yeni tanı da konabilir, eklenebilir.

Ben defalarca yatış yaptıktan sonra girdğim için daha akıcı geçti tabii ama sen de semptomların doğrultusunda net cevap versen yeter diye düşünüyorum. Kolaylıklar.

@mertoglu20, eline her branşa doldurtman gereken yerleri olan bir liste sayfa veriyorlar, gerisi senin planlamana kalmış. En son rapor idaresine geri teslim ediyorsun. Dahiliye tahlil ister, göz ve kulak muayeneleri cihazlarla onun dışında.

Gittiğim hastanede 2 hasta sırasından sonra 1 rapor sırası alıyorlardı vizitlere.

Sayfayı teslim ettikten sonra heyet için gün veriyorlar. Haftalar içinde heyete geliyorsun ve sonunda raporun şu gün bu gün edevlete düşer diyorlar.

Üst Alt