Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni hastasının hastalığını bir tehdit aracı olarak kullanması ne kadar doğru?

mb21

Yasaklı Üye
Konular
79
Reaksiyonlar
0
bugün izinli olarak çıktığım hastanenin psikiyatri bölümünde,bazı şizofreni hastaları doktorları tehdit ediyor,sözlü tartışmalara giriyor,''benim raporum var seni öldürsem ceza bile yemem''diyordu doktorun birine.kendisi raporlu şizofreni kavga ettiği kişi ise ona raporu veren doktor.(veya başka bir doktor.anlam değişmez)olaya tanık olduğum için üzüldüm.ve bunu sislerle paylaşmak istedim.şizofreni bir hastalık olmasının yanında,tehdit aracı olabilirmi?giderim her haltı ederim kimse bana dokunamaz demeye hakkı varmı?

yok tabiki bende şizofreni hastasıyım ve işlenen suçlarının sadece %3 ü şizofreni hastaları tarafından işleniyor ayrıca ceza almamam gibi bi durum söz konusu değil hastaneye atarlar artık kaç senede çıkarsa ayrıca hastane şartları kötü ..

ceza felan alamam diye bişi yok doğru bakırköye ;)

genel duruma bakarlar genel durum kötüyse ceza almaz fakat şizofren hastalarının işlediği suçlar raporu olmayanlarla kıyaslanmış ve şizofren hastalarının suç işlemi oranı diğer insanlardan düşük bile görülmüş yani her şizofren hastasını suç makinesi gibi değerlendirmemeli suç işlemeye meyilli olanlarıda bir an önce klinikte gözlem altına almalı kendisine yada etrafına zarar vermeden kontrol altına almalıdır buda psikiyatride yetersizliğin göstergesi olup psikiyatri servislerinin araştırmasına ve kendisini geliştirebilmesine bağlıdır ancak ülkemizde psikiyatri alanı tam bi yeterlilikte değil gbi gözükmektedir şu an maalesef

arkadaşım adı üstünde hasta zaten hasta olmasa o şekilde davranmaz o yüzden hasta kişinin cezai ehliyeti de yok ,e o yuzden şizofren hasta dan herşey beklenir örnek olarak cezai ehliyetinin olmadığını bilip doktoru tehdit etmek olabilir ..lütfen şizofrenin nin farkında olalım

Üst Alt