Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni hastalarının EKPSS'ye hangi statüde girecekleri daha net belirlenmeli!

Sakar_Şakir_60

Aktif Üye
Konular
737
Reaksiyonlar
681
Bu tartışma artık bitirilmelidir.
Kim neyden girecek artık belli olmalıdır.

KİMİSİ zihinsel den
KİMİSİ de GENEL ENGELLİ KATEGORİSİNDEN
SINAVA KATILIRKEN

SONRA

SEN ATANDIN
BEN ATANAMADIM vb.

BENCE SINAVI YAPAN KURUMUN BU İŞİ
BİR AN ÖNCE AÇIKLIĞA KAVUŞTURMASI
GEREKİR. BÖYLE DEVAM EDERSE BU
TARTIŞMA SONA ERMEYECEKTİR,
KİM BİLEBİLİR KİM.

şizofreniler zihinsel değildir hocam neden zihinselden girsinler,bende şizofreneyim

yeni yönetmeliğe göre raporunda ZİHİNSEL işaretli olsa bile artık başvuru esnasında aile sosyal politikalar bakanlığındaki ilgili kişiler, eğer ıq testi raporları, ram raporları, zeka geriliği adı altında cetvele uygun ayrı bir raporu yoksa zihinselden değil genelden girecek
yani tartışma felan yok genelden gireceğiz

zihinsel ise haksızlık bana öyle bir şey deseler ben hemen itiraz ederdim çünkü benim zeka geriliğim yok şükürler olsun, genelden girer hakkım ise atanırdım, zihinsel hastalıklı olan çocukları yazın internete ne demek istediğimi anlarsınız

şimdi onların hakkına girmekten başka bir şey değildir (benim fikrim bu). her ay aldığım maaş boğazımdan çocuğumdan geçecekse gerek yok öyle memurluğa. enes arkadaşı kast etmiyorum tanımam etmem ben genel olarak söylüyorum. ben zihinsel değilim, beni neden zihinsel yaptınız diye inletirdim orayı. Yaradan ne ile gelirsen gel ama KUL HAKKI ile gelme demiştir saygılarımla...

Skolyoz23 katılıyorum kulavuzda kimlerin zihinselden girecegi açıkca yazılmıştır raporunda mental retardasyon teşşizi olanlar zihinselden girecek çogu kişi ruhsal oldugu halde zihinselden girdi epilepsi sara hastası bile zihinselden girdigini duydum bu yanlış bir işlemdir kulavuzda diyor zaten tüm sorumluluk adaya ait olacaktır diyor

Sınavda 4 engel grubu vardır.

1) Genel engelliler *
2) Görme engelliler
3) İşitme engelliler
4) Zihinsel engelliler***

Ortopedik, Ruhsal ve Duygusal, Süreğen (kronik) Hastalıklara Sahip Engelliler, YaygınGelişimsel Bozukluğu Olanlar (Otizm Spektrum Bozuklukları (OSB), Asberger, RETT Sendromu,Dezintegratif Bozukluk vb.), Özgül/Özel Öğrenme Güçlüğü Olanlar (Dikkat Eksikliği,Hiperaktivite, disleksi vb. olanlar), Dil ve Konuşma Bozukluğu Olanlar, CP hastası olanlar.**

Engelli sağlık kurulu raporunda ZİHİNSEL, RUHSAL, DAVRANIŞSALBOZUKLUKLAR alanında, Özür Oranları Cetveli'ne uygun olarak belirlenmiş Zekâ İşlevbozuklukları (Sınırda mental kapasite (IQ: 70-80), Hafif (IQ: 50-69), Orta (IQ: 35-49), Ağır (IQ:20-34), Çok ağır (IQ: 20'nin altında) vb. zekâ işlev bozukluğu) belirtilmiş adaylar için engelgrubu alanında Zihinsel engelliler seçeneği işaretlenecektir.

Engelli sağlık kurulu raporunda ZİHİNSEL, RUHSAL, DAVRANIŞSAL BOZUKLUKLAR alanında yukarıda belirtilen zekâ işlev bozuklukları dışında ruhsal, duygusal bozukluklar belirtilmiş adaylar için engel grubualanında Genel engelliler seçeneği, engel durumu bilgisi alanında ise Ruhsal ve Duygusal seçeneği işaretlenecektir.

Engel bilgisinde yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunanlar ile bilgilerindeki tutarsızlıklarbulunan adayların yanlış, yanıltıcı bilgilerinin sorumluluğu kendilerine aittir.

Bilgilerinde gerçeğeuymayan hususlar tespit edilen adaylar, sınav/yerleştirmeden doğan haklarını kaybedecekler ve bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyeceklerdir.

@bütünüyle farkındayım'a katılıyorum memur oldunuz diyelim ilerde devlet inceleme yapıp kontrol ettiği zaman sizin zihinsel olmadığınızı ama zihinselden girdiğinizi görecek ve bunu siz istediğiniz kadar benim suçum değil deyin, klavuzda ap açık yazıyor eğer sizin hastalığınız ile ilgili olmayan bir bölümden girmenize neden olan aile sosyal politikalar bakanlığını değil sizi bağlar bu şu demek oluyor, ben gittim genelden gireceğimi biliyorum çünkü zeka geriliğim yok raporum yok
adam tuttu işleyişi bilmiyor beni zihinsele yazdı, işte siz orada dilekçe yazıp belirtmeniz gerekiyor, ben zihinsel hasta değilim memurun eksik bilgisidir bilginiz olsun diye

eğer bunu yapmazsanız zihinselden sınava girerseniz sorun olmaz, sonra memur olursunuz sorun olmaz, sonra aradan zaman geçer devlet şu anda fetö denen illetle uğraşıyor başını kaldıramıyor son bir buçuk senedir, bir ara haksız yere alınan raporlara , haksız yere girilen sınavlara da el atacak
işte o zaman kılavuzda açıkça yazıyor sorumluluk kişiye aittir, bu durumda devlet kamu haklarınızdan mahrumiyet verip, şimdiye kadar verilen paranın faizi ile geri alınmasını talep eder çünkü zihinsel hasta değilsiniz
zihinsel hastalık internete yazarsanız , şizofreni psikoz, vs hastalıkları ile alakası yok, zeka geriliği adı üstünde
14 yaşında yeğenim var hala renkleri bilmiyor
ve düşünsenize siz böyle birinin hakkını sınavda yemiş olursunuz
renkleri bile bilmeyen insan ile normal hasta bir mi ??

işte biz bunu milletvekili ile görüştük saolsun fetö olayında biraz düzlüğe çıktıktan sonra sahte raporlara, haksız yere girilen sınavların hepsine el atacağız dediler

burada forumda bir çok arkadaşa zihinsel olmadığı halde zihinsel yazmışlardı, sonra o arkadaşlar gidip dilekçe yazıp düzeltti
genelden girdi, memur olamadı ama kimsenin de hakkını yememiş oldu
ömür boyu boğazından haram lokma geçirmemiş oldu
işte bize böyle insanlar böyle kişiler lazım

amann herkes haram yiyor diye diye örf adet islam ahlakımızı bozdular
millet yesin, sen yeme... ALLAH helal olmayan kapıyı açtırmasın bizlere
en güzel edilecek dua budur arkadaşlar

gerçek zihinsel hasta olanlar emin olun bu sınavda hiç doğru dürüst puan alamazlar
o yüksek alan kişiler malesef ki zihinselden giren normal engelli adaylar

Şizofreni hastası nasıl oluyor da zihinsel kategorisinden girebiliyor ki ? Arkadaşların dediği gibi bu tamamen haksızlık. Psikolojik rahatsızlıklar genel kategorisinden sınava girer. Benim hem ortopedik hem psikolojik rahatsızlığım var o zaman ben de genelden değil zihinsel engelli kategorisinden gireyim 100 puan alıp oturayım. Bipolar hastası olup tıp okuyan arkadaşım var benim.O zaman o da zihinsel kategorisinden girsin ? Var mı böyle bir dünya yahu?

Peki bu tip şizofreniler zihinsel engelli grubundan sınava girebiliyor mu?

giremez hiç bir şizofreni (pipolar,epilepsi,anksiyete ,okb,v.s) zihinsel engelli katogorisinde sınava giremez kulavuz böyle diyor ama bazı uyanıklar memurunda bilgisizliginden faydalanıp zihinsel yapıyorlar sınava zihinselden giriyorlar ama kulavuz yalan yanlış beyanda bulunan bilgilerinde tutarsızlık olan tüm şeylerden adayı sorumlu tutuyor
onlar bi açıga çıkarsa vay hallerine yandılar aldıkları maaşları geri alırlar faiziyle işten atılma sebebi çünkü sahtecilik yapıyorlar

ZİHİNSELDEN SINAVA GİRECEKLER KULAVUZDA YAZIYOR MENTAL RETARDOSYON OLANLAR SADECE ZİHİNSELDEN GİRECEK DİGERLERİNİN HEPSİ GENELDEN GİRECEK YOK EFENDİM BENİM RAPORUMDA ZİHİNSEL KUTUCUGUNDA ÇARPI VAR FALAN FİSTAN DEYİP KENDİNİ HAKLI ÇIKARMAYA ÇALIŞANLAR BOŞA SAVUNMA YAPIYOR BAL GİBİDE SAHTEKARLIK YAPTIKLARININ FARKINDALAR AÇIN KULAVUZU BAŞTAN SONA OKUYUN HERŞEY APAÇIK ORTADA SORUMLU ADAYDIR BUNU BİLSİNLER SAHTEKARLIKLARI BİR ORTAYA ÇIKARSA VAY HALLERİNE ....

@perseküsyon
RAPORU NERDEN ALDIN KANKA SENİ BİLEN BİRİ RAPOR VERECEGİ KANAATİNDE DEGİLİM TABİKİ SEN ALMAK İSTİYORSAN HERŞEKİLDE ALIRSIN ÖZELDEN ALMAK EN MANTIKLISI SENİ TANIMIYOR BİRŞEYİM YOK DERSİN KAŞEYİ BASARLAR ALIRSIN EHLİYET RAPORUNU

şizofreni RUHSALDIR kulavuzda diyor zaten mental kapasite yazacak diyor zihinselden girmek için diyor daha yok efendim çayı hortumla içiyor kıçıma su kaçsa orucum bozulurmu diyecek bu millet kişiligiyle alakalıdır o durum bizim burda bir tabir var adını deliye götünü çalıya vurmuş derler

bende e-kpss ile memur oldum.%45 sizofreni tanısı kondu.(ruhsal ve duygusal)

bende epilepsi hastasıyım 2016 daki sınav da beni zihinsel den yazdılar sonra bazıları kafamı karıştırdı gttim düzelttirdim keşke düzelttirmeseydim şimdiye memur olmuştum inşallah bu sene zihinselden yazarlar...

arkadaşım bipolar hastası 2 yıl süreli almış ekpssye girebilir değil mi ?

gönül_yorgunu

Siz Acıların Çocuğu nickli üye değil miydiniz once her şeyi anlatmıştı,
Batsın bu dünya diyordu, Epilepsi hastasıydi.
Sınava zihinselden girecekti düzeltilmiş.

acıların çocugumu yeni farkettim erdal girerse girsin zihinselden oda epilepsi hastası psikiyatrik hiçbir sorunu yok

acıların çocugu memur olsun girsin

yalniz06

yok değilim...
epilepsi hastası oluğ ta zihinsel den giren tek ben değilim ki büssürü adam varmış o şekilde hepside atanmış inşallah bu sene bende girecem...

Arkadaşlar ben bipolarım genelddn girecem galiba ruhsal dugusal işaretli ama şizofren zihinselden giriyor gibi tanıdıgım var şizofren zihinsel işaretli ama adam benden çoknbiliyor herşeyi bencede haksızlık bence herkez genelden girmeliki adalet olsun sözun durumu kotu olanlara degil yanlış anlanmasın ders çalışabilen herkez demek istedim

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM

hiçbirşey olmaz o senin hüsnü kuruntun o şekilde büssürü adam girmiş ve atanmış hepside....benim başım kel mi ??

herkes işin kolayına kaçmak için uğraşıyor. gerçekten zihinsel ve zeka geriliği olan kişi, bilgili eğitimili ama şizofren birinden yüksek puan alması çok zor. Bunu nasıl dengeleyecekler?

herkes işin kolayına kaçmak için uğraşıyor. gerçekten zihinsel ve zeka geriliği olan kişi, bilgili eğitimili ama şizofren birinden yüksek puan alması çok zor. Bunu nasıl dengeleyecekler?

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM

girecem anasını satim...

yıllardır atama bekliyorum benden kat kat kötü adamlar hiç iş yapamayacak olan adamlar girdi devlete ne iş yapıyorlar hiççç

akşama kadar yatışşş... haybiyeden para alıyorlar....

Gir kanki ben senin için demiştim bu devletin işine belli olmaz sonradan bir sakınca çıkmaz inşallah ama saglam olmasını istiyorsan genelden girmeni tavsiye ederim ama bişey olmaz bence çogu kişi girdi sen de gir anasını satım atın ölümü arpadan olmaz

@gönül_yorgunu

Eğer sınava zihinsel grubundan Girersen, Zarrab gibi hiç iyi olmaz sonun.

Engellilere hakaret ediyorsun yine acıların çocuğu nickli üyesin işte��

yalniz06

yohhhhh devenin nalı ??
gerçekler acıdır kardeşim aç gözlerini iyi etrafa kimseye hakaret ettiğim yoktur doğruyu söyleyeni 9 köyden kovarlarmış....

gönül_yorgunu

Etrafıma bakıyorum da hiç görmüyorum
Her yerde senden Sağlam insanlar çalışıyorâËœº
Sen teknisyen mezunusun,zihinselden nasıl girebilirsin?

yalniz06

ne alaka kardeşim? teknisyen olmayla zihinsel den girmenin ne gibi bir bağlantısı var ?? hangi gruptan gireceğine mezun olduğun olduğun okula mı bakıyorlar rapora mı ?

yerin dibine batsın böyle sınav hele bir başvuru günü zamanı gelsin herşey ortaya çıkar merak etme ....

Su psikolojik rahatsizligi olan arkadaslar yeni yasa taslagi hakkinda ne dusunuyorsunuz. Yasa ile ilgili elestirilerinizi blok sayfasinda adresini verdigim veb sitesinden yapabiliyorsunuz. Yeni yasa taslagi biz hastalarin haklarini tam manasi ile savunmadigi kanisindayim ama yinede guzel bir adim umarim yasadigimiz ayrimciliklarin onune gecer

Üst Alt