Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
merhaba arkadaşlar
hastalığı sadece kronik şizofren olan başka rahatsızlığı olmayan kişi veya yakını olan varmı kronik şizofren olan başka bir rahatsızlığı olmayan bir kişi ağır özürlü raporu alıp evde bakım aylığı bağlatabilen varmı
benim hastaneye yaptıgım başvuru kabul edilmedi siz yatalak değilsiniz ağır özürlü raporunu almanız için yatalak eli ayağı tutmaz halde olmanız gerekiyor denildi ve rapor alabilmek için gerekli mürecatımız engellendi bu durumu sağlık bakanlığına ve hastane başhekimliğine yazdım bana il sağlık müdürlüğüne başvurmam gerektigi söylendi oraya yazdım cevap veren olmadı ne yapmam lazım bu tür hastalara ağır özürlü raporu veriliyormu yoksa verilmiyormu forumda alan arkadaşların yazılarına rastlamıştım her ilde farklı uygulamalarmı var ..sadece şizofren ahstası olan ve ağır özürlü raporu alan arkadaşlar hangi hastaneden aldıklarını yazabilirlerse sevinirim en azından bizde o hastaneye başvurabiliriz
bu durumda olup ta maaş alan arkadaşlardan yanıt bekliyorum il sağlık müdürlüğüne dilekçe ile başvurdum cevap gelirse aynı duurmdaki arkadaşlara emsal teşkil eder.
Evde Bakım Aylığı alabilmek için yüzde kaç oranında rapor olması gerekiyor?
arkadaşlar evde bakım aylığına bağlanabilmek için mağlumunuz ağır özürlü ibareli engelli raporu isteniyor
bu raporu alabilmek için engelli derecesini belirleyen cetvel varmı yani engelli raporu alırken kullanılan cetvel bu raporu alırkende geçerlimi eğer geçerliyse kronik şizofreni hastalığı için ağır özürlü raporu alını alınamayacağını bir türlü öğrenemiyorum il sağlık müdürlüğüne hastaneye postaneye bimer her yere dilekçe yazdim kurul raporu için başvurun deniyor hastaneye başvuruya gidiyorum orada hastanın eli ayağı tutuyormu deniyor eli ayağı tutuyorsa kendi evde yemeğini yiyorsa olmaz deniyor
evet kendi evde yemeğini yiyor ama aynı zamanda yemekten sonra kendine bakan insanı satır ile doğrayıp üstüne doymazsa sokaktanda birkaç kişiyi balta ile öldürüp kanlarını içerbilir
böyle mantık hiç görmedim evde yemeğini yiyorsa ağır özürlü değildir
sitedeki arkadaşlara soruyorum kronik şizofren hastası olup ağır özürlü raporu alıp evde bakım aylığı maaşı alan varmı bunu geçen senede sordum forumda evet alıyoruz diyen bikaç arkadaş çıktı ama ben 1 senedir uğraşiyorum ama henüz rapor alabilmek için sağlık kuruluşlarından kabul göremedim
zaten hastami heran hastaneye götüremiyorum zorla ayda yılda bir ikna edebilip hastaneye götürebiliyorum ondada rapor alamazsınız denilip gönderiliyorum
ne yapacağımı bende bilmiyorum
istedigim sadece bu raporu hakediyorsa hastam alabilmesi etmiyorsa zaten istemiyorum ama hasta heyete bile sokulmuyor 13 senedir kronik şizofren hastası leşi yok ama çok yaralaması var saldırması var yaralaması var bakırköyde yatılı tedavi gördü
bu sene yıllık izinde tekrar bu işe uğraşacağım ne yapmalıyım şizofren hastası olup bu raporu almış arkadaşlardan yardım bekliyorum
kunta . benim F25 Tanılı raporum var bakım parası için başvurummuz var ama 3 ay dır bir cevap gelmedi.
ayrıca hasdan için leşi yok demeni kınıyorum. kaldıki insan öldürmek ruh sağlı yerinde olan biriyle aynıdır. istatikler böyle söyler . hasdanız 13 yıl dır hasda ise yatdığı hasdaneden raporunu isdiyebilirsiniz.
rabor ölcüleri şu atresden görebilirsin: sakatlık oranı cetveli