Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizoaffektif teşhisi koyulan abimin atak sonrası durumu..?

Songül Kaplan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
3
Selam arkadaşlar. Ya abime ilk bipolardan teşhis kondu. Sonra şizoafektif olarak girmişler. Dört yıldır biliyoruz ve her yılda atak yaşıyor bu son seferde kendine biraz zarar verdi ailecek fazlasıyla travmatiğiz şu an çünkü son bir yılda xeplion iğne vuruluyordu her ay ama yine de yaşandı bu olay. İki hafta çam sakura hastanesinde yatırıldı ama iyileşmemiş gb geliyor sanki. Yine aynı aylık iğnesini vurmuşlar ve ilk hafta küçük bir hap vermişler sadece. Dini değerlere bağlılık fazla. Normalde erenköyde yatıp eve gelince normal bir insana dönüşüyordu dini değerlerle ilgilenmiyordu namaz kılmak kuran okumak dinlemek bazen akıl vermek gb. Ama şimdi bu davranışları sergiliyor biz de korkuyoruz. şeytan vesvese veriyor falan diyor. Bu iyileşmediğini mi gösterir. Halüsinasyon sanrıları geçmedi mi acaba? Yoksa normal mi? Bilgi sahibi olanlar arkadaşlar yazar mısınız? Bu atakları nasıl önlicez doktor tavsiyesi varsa da olur.

Ya arkadaş namaz kılanı , kuran okuyanı dine bağlı olanı neden akıl hastanesine kapatırlar anlamadım. Bakın sizin dini durumunuzu bilmiyorum ama namaz kılmak , kuran okumak bunlar normal şeyler hatta iyileşmesi için vesile olur ancak büyüklük hezeyanları olup ben mehdiyim ben evliyayım, peygamberim diye kendini görmesi sıkıntı ha şunuda unutmayın inanır mısınız inanmazsınız bilmem ama şeytanın vesvesesi vardır Kuran'da Nas süresinde şeytan için sinsi vesveseci deniyor.
Tabi öncelikle bu konularda tecrübeli bir doktor görmeli hastayı, ilaçtan ve doktor dan fayda görmüyorsa bırakın namazını kılıp Kur'anı nı okusun aynı zamanda ilaçlarını da kullansın bundan zarar gelmez aksine fayda gelir bizi ancak Allah kurtarır , bu bağlılık hezeyanlara dönüşmedikçe normal sayılır .

Öncelikle geçmiş olsun. Benim de teşhisim şizoffektif bozukluk. 2007'de ilk hastalandım. Bundan önce ben de dini değerlere bağlı değildim. Atakta kendimi üstün görme, maalesef vahiy almak gibi şeyler olduğunu sanıyordum. Elimde tesbih, başımda örtü, günde kaç vakit namaz kıldığımı hatırlamıyorum bile. Kendime geldikten sonra daha akılcı düşünmeye başladım. Yanlış anlaşılmasın kimsenin dini düşüncesi umrumda değil. Ben düzenli terapiye de giden biriyim. Orada birkaç kişi gördüm bu tarz yine. Vesvese dediğimiz şey olabilir ama bilinç farklı bir şey. Ben istanbulda yaşamıyorum. Ama kendi doktorum düşünce ve algı bozukluklarında uzman. Aslına bakarsanız genel olarak kocaeli umuttepe tıp fakültesi psikiyatriyi önerebilirim. Bir de kendine zarar verme durumları var. Ben doktor değilim ama belki de ilaçlar yetersiz kalıyordur. İlgilenilmesi lazım. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Tekrar geçmiş olsun.

@Songül Kaplan,

Geçmiş olsun,

Eskiden ruh ve sinir hastalıkları hastanelerinde açık servisler olurdu, hastanın durumuna göre açık servis veya kapalı servis tercih edilirdi..şu an için neredeyse bütün hastaneler kapalı servis, düzelen hasta olsa bile yine kapalı serviste,.. bu da iyi olacak hastaları daha ağır hasta eder hale gelmiş durumda.

Yatışı yapılan hastaların her şeyi ilaç tedavisinden ibaret değil,bunları yazdığım için belki linc yiyeceğim ama hiç önemli değil doğruları yazmak zorundayım.

Acilen ruh ve sinir hastalıkları hastaneleri tekrardan bir gözden geçirilmeli.. ağır hastalar tamam kapalı servis, düzeldikçe açık servise alınmalı, durumu çok ağır olmayanlar direkt açık servislere yatırılmalı.

Örnek olarak söylüyorum,Anksiyete bozukluğu olan hastalarla şizofreni hastaları aynı kapalı serviste tutuluyor, bu şekilde düzelebilen hasta ben çok az görüyorum.

Soruyu soran arkadaş güzel örnek vermiş erenköy'den, erenköy'de açık servisler var çünkü.

@Songül Kaplan, Ben de xeplion iğne kullanıyorum. Teşhisim paranoid psikoz.Bana da ataklar geliyor arada benim ataklarda kendimi dışarı atıyorum saçma sapan hareketler yapıyorum ses halüsinasyonları yaşıyorum özellikle kulağımda biri konuşuyor gibi sesler oluyor.Sesler normal zamanda da oluyor ama atak da nirvanaya çıkıyor. Kendime daha zarar vermedim ama birçok kez denedim.Doktorumla konuştum ilacın dozunu arttırmamız gerekiyor dedi belki sizin de öyledir. Doz ayarlaması yapılması gerekiyordur.

Çok teşekkür ederim arkadaşlar. Doktora gitmek en iyisi olacak ama orda da doktor hastanın dediklerine göre hareket ediyor. Bizim hasta böyle şeyleri yaşasa da hiç bahsetmiyor yalan söyleyip iyiyim diyor hep.

@Songül Kaplan, Benim doktorum aileyi ayrı alıyor yanına beni ayrı alıyor. Onların dediğine daha önem veriyor gibi öyle hissediyorum ayrı ayrı giriyoruz yanına. Belki özel poliklinik olduğu içindir.

@Songül Kaplan, son attığınız mesajdaki aynı durumu ben de yaşadım. Psikoz geçirdiğim halde doktorlara iyiyim diyordum. Hasta olduğum dönem boyunca ilacımın dozu hep aynı kaldı.
Hem hasta olduğuma inanmadığım için hem de hedef odaklı konuşmadığım içindi benimkisi. Mesela doktora yaşadığım atağı değil de başka şeyler anlatıyordum. Bunun sembolik anlamları vardı benim için.

@Pickle,
Bunun bilincinde olup dile getirmeniz bile çok önemli bence. Umarım doktorunuzla da artık paylaşıyorsunuz. Teşekkür ederim. biz en ufak şeyi bile bize söyle diyoruz ama genelde iş işten geçmiş oluyor.

@creatinonofworld,
Biz şimdiye kadar hep devlete gittik ama bundan sonra özel bir yere de götürmek istiyoruz. Dediğiniz gb daha önem veriyorlar. Umarım iyi doktorlarla karşılaşırız. Gerçi hastaneler ve bu süreçler çok yordu. İstanbulda moodist ve üsküdar üniversitesi psikiyatri hastaneleri var bildiğim oradan bi hekim araştırıp götürürüz belki

Üst Alt