Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sizce UTV mi ATV mi?

Arbys

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba;
Konu önceden açılmış ise yöneticilerin affına sıgınıyorum gözümden kaçmış olabilir kendim 2010 yılında gecirdiğim motosiklet kazasında omurilik felci oldum ve ayaklarımı kaybettim su an sandalyede mevcut hayatımı sürdürüyorum Kaza öncesinde 14 yıla yakın motor kullandığım için sonuçları böyle olsada içimde ki motor aşkını öldüremedim ve sadece yazları yazlıkta kullanmak üzere atv aldım baktım yisezonlukta olsa içimdeki sevdaya yanıt veriyor kullanmaya devam ettim
Atv de gaz ve fren elde oldugu için ayakla baglantısı olmadıgı için sıkıntı çekmedim acıkcası bu yaz utv düşünüyorum ama acıkcası ikisinin arasında kaldım o yuzden kullanan kullanmayanların fikirlerini almak istiyorum
Utv küçük bir arabaya benzediği için atv gibi degil gaz fren ayak kısmında ama buna takılacak bir tertibat ile bu çözülebilir koltukları rahat dayan saatlerce keyfini çıkar ama atv de dayanma gibi bir lüksünüz yok
Sizce ? Atv ile devam mı etmeliyim yoksa tercihimi utv den yanamı kullanmalıyım?
Yönlendirmelerinizi bekliyorum
Sevgiler

Arbys

tertibatla kullanabilecekseniz elbette UTV daha konforlu ve rahat olur sizin için...

not: her ikisini de kullanmadım

Merhaba, ben Antalya Kaş'ın bir köyüne taşındım İstanbul dan. Ulaşım minübüsle sağlanıyor şu anda. Kaş merkeze 15 km uzaklıktayız. Bu arada sağ bacağım Dizaltı Protez. Önce üç tekerlekli Motor düşündüm,sonra Atv Motor araştırmaya başladım ve fazlasıyla ilgimi çekiyor. Şu anda İstanbula geldim,Şile de Atv kullanabilmeyi öğrenceğim bir yer buldum.Bu hafta bir aksilik çıkmaz ise eğitim alacağım,sonrasın da; Kredi çekip almayı hedefliyorum. H ehliyetim var ehliyetim yeterli olur mu? Ötv den hangi durumlar da yararlanabilirim? Kuba Ya da Kanuni almayı düşünüyorum 200 cc lik. Teşekkür ederim şimdiden ilginiz için.

Ritsos

[FONT=Calibri]KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİ
[/FONT]Sürücü Belgelerinin Sınıfları
Madde 75-
[FONT=Calibri]-“H” Sınıfı Sürücü Belgesi (Hasta ve sakatların kullanabileceği şekilde özel tertibatlı olarak, imal, tadil veya teçhiz edilmiş motosiklet veya otomobil türünden araçları kullanacaklar için),
[/FONT]
Araçların Sürülmesinde Yetki Durumu
Madde 85-
Araçlar; cins veya grubu için geçerli olan sürücü belgeleri ile sürülür.
Ancak bunlardan; A1, F, G, ve H Sınıfı Sürücü Belgeleri ile yalnız kendi sınıflarındaki araçları sürebilir

yönetmelik burda . ayrıyetten bir sınıf ehliyet alamayız . bu yönetmeliğe göre normal motor kullanamayız . illaki tertibatlı motor olması şart . ayrıca ötv kanununa göre bu motoru alırsanız 5 yıl süreyle başka araç alamazsınız . raporunuzda tertibatlı motorsiklet kullanır ifadesi olması lazım . çünkü yukarıda yazdığım yönetmelikte ve kanunun kendisinde sizinde görebileceğiniz gib 75. maddede :''[FONT=Calibri] motosiklet [/FONT][FONT=Calibri]veya[/FONT][FONT=Calibri] otomobil '' ibaresindeki [/FONT][FONT=Calibri]veya[/FONT][FONT=Calibri]kelimesinden dolayı h sınıfı ehliyetle ikisini birden kullanamayız ( kanun dili böyledir , veya kelimesinin anlamı budur ) . raporunuzdaki tertibatlı motorsiklet kullanır ifadesini ehliyetinize yazdırmanız gerekli .

[/FONT]
saygılar

http://www.engelliler.biz/forum/oze...ehliyetimle-atv-veya-mtr-almak-istiyorum.html

her ikisini kullandım.
Normal sepetli motosiklet de kullandım. Yavaş gidilecekse ATV çok iyi. Dönüşlerde savrulma tehlikesi de var. Zaten bütün motosikletlerde var. Yani dönüşlerde hafif yan yatma yapıyorduk. ATV de bu imkan yok. Ancak yavaşlarsanız sıkıntı olmaz. UTV ye gelince ATV.de biraz büyük ve hantal fazla yük alayım diyorsanız biraz konfor olsun diyorsanız UTV derim.
hepsi de güzel aslına.. Biniş şeklinize göre beğendiğinizi ayarlarsınız...

Arkadaşlar,teşekkür ederim. Yarın öncelikle eğitim için kamp benzeri bir yere gideceğim. Yazdıklarınız neler olup olmayacağı konusun da şimdilik yeterli oldu gibi. Yarın ki deneyimimi bir aksilik çıkmazsa burada anlatmaya çalışacağım.

Bu atv utv fiyatları kaç tl den başlıyor. Bende çok özeniyorum atv lerin küçük olanına

gul38 1.000 lirayada bulunabilir 50.000 lirayada atv kullanmak araba kullanmaktan daha zordur hele bir engelli vatandaş açısından çok daha zordur tavsiye etmem kolay devrilir arızalı olur ideal bişey almak isterseniz 8-10 bin tl arasında masrafsız bi atv bulursunuz

2 sinide omurılık felçlı olmadan önce kullandım.
paraplejisin . al ıyı bı utv. at yan koltuğa aktıf sadlyeni. trafiğede çıkabılıyo plqakayla.ötv indirimide var.
ama butcen dusukse 4x2 bı 150cc yukı vb bişe alıcagına kalıtelı atv.
sadece oyuncak olrak duşunuyosan tv çok daha zevklidir

Üst Alt