Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sistemik Lupus Eritematozus ve Lupus nefriti ile engelli rapor alabilir miyim?

Alganm

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba 2019 senesinden beri Sistemik Lupus Eritematozus ve Lupus Nefriti ile mücadele ediyorum.
Hastalığın seyri fiziksel olarak çok zorlamasa da yaklaşık 1,5 senedir kontrol edilemeyen bir protein kaçağı mevcut. Özel sektör çalışanıyım ve sürekli hastanelere gittiğim içim iş konusunda büyük problemler yaşıyorum.
Ayrıca omuzdan bankart lezyonu ameliyatı oldum, elimde yamuk kaynayan kırığım ve duruş bozukluklarım var.

Rapor alabilir miyim? ve esas sorum rapor için heyete başvurdum ve %40 altı bir rapor verirlerse ne gibi olumsuzlukları olur? İşe girişte vs sorun yaşatır mı?

merhaba benim birçok hastalığımdan yalnıza biri lupus...lupusun var diye ona oran vermiyorlar vücuttaki yıkımına bakıyorlar.ben kemoterapi alıyorum yüksek kortizon ve bir sürü ilaç ....eklemlerim (buna bağlı ameliyatlar) , beyin , böbrek , kalp bunların hepsi seconder diye geçiyor ki saçma bence hepsinin nedeni lupus ama ayrı ayrı hesap ediliyor ...emeklilik zor ölüm döşeğinde olmadığın sürece. ama engelli raporu yıkıma göre alırsın ...ilaç raporların vs hepsi elinde olsun benim fmf ve sjörgens de var...onalr için ayrı dertlerim var elimde raporda vardı genetik ve biyopsi vs puan vermediler mesela.....senede muhakkak bir kez yüz bölgemden kitle alınır orada doku kaybı oluyor epikrizler elimde doku kaybı sinir hasarları belli ama puan vermediler.sjörgens den sağlam gözümü kaybecektim ona da puan vermediler. kıkırdaklar devamlı enfeksiyon içinde umurlarında değil...bunlardan ayrı kullandığımız ilaçlar deri kanseri ve lenfoma yapıyor lütfen dikkatli olun...senede bir cildiye görsün...lenfoma içinde vücutta oluşan kitleleri takip edin...ben not defterime ne zaman çıkmış kitleler geçti mi büyüdü mü cm olarak not alıyorum siz de alın.lütfen enfeksiyonlarınızda cipro kullanmayın.tendonları mahvediyor.bu ilacın piayasadan kaldırılması lazım.

ellerimdeki yamukluk için ben ameliyat oldum ama %50 fayda gördüm , hala çok kötü ...şimdi sağ elimdeki deformasyon çok hızlı ilerliyor 3 parmağımı hiç kullanamıyorum ama ameliyat olunca neticeyi gördüm o eziyete tekrar katlanacak gücüm yok.

tutulumlar varsa her halükarda engelli raporu alırsınız ama yeni yasa ile emekli olur musunuz belirsiz.

özel sektör hiç sormayın...o çile bende de var..işverene göre çalışamıyoruz ama yeni yasa ile işgücü kaybımız yok.çalış çalış çalış vergi ver.
%40 altı almazsınız.ama işyeri de bu engelli diye size az iş vermez.engelliyiz diye yarı maaşa 3 katı iş yığarlar.

Son düzenleme:
Üst Alt