Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sıradan ehliyet alıp sonra engelli ehliyetine dönüştürebilir miyim?

atom_bombası

Yasaklı Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Merhaba. Sürünü kursuyla görüştüm. Sadece otomatik vites araç için ehliyet almak istiyorum. Bu ehliyeti aldıktan sonra Engelli sınıfı özel tertibatlı araç kullanabilir ehliyetine dönüştürülüyor mu?

Ortapedik engelliysen takip edeceğin yol Aile hekimi,Uzman hekim,İl sağlık kurulu bu işlemlerde B sürücü olur kararı verilirse tertibatlımı,Otomatikmi araç kullanır kararını kodlar vererek İl sağlık kurulu tespit edecek.Bu işlemlerden sonra sürücü kursuna müracat yapılıp sınavdan sonra trafik tescile baş vurucan.

KÜREKÇİ ortopedik ve nörolojik var. Haftaya aile hekimliğine gitmeyi düşünüyorum. Aile hekimi direkt uzman doktora mı yönlendirecek?
OturanBoğa bu konuda bilgin varsa paylaşmanı rica ederim.

Son düzenleme:
atom_bombası
Aile hekimine giderken 1 resimle gidicen Aile hekimi sistemde görünen hastalık ve engeline göre hazırladığı resimli raporla yazdığı bölümlerin uzman hekimlerine yönlendirecek.Uzman hekimler devlet ve özel hastanelerde olabilir.Ordanda il sağlık kuruluna sevk olacaksın.

KÜREKÇİ cevapların için çok sağ ol. İşlem aşamalarını öğrendim sayende. Şunu öğrenmek istiyorum. Aldığımız sıradan otomatik vitesli araç ehliyetini, %70 engelli raporuma göre engelli sınıfı ehliyetine dönüştürebilir miyim? Tertibatlı olsun ya da olmasın.

atom_bombasıNormal sürücü için sadece otamatik videsli araç kullanır sürücü belgesi alınıp sonradan B engelli sürücü belgesinede çevirebilirsiniz.Ama yeniden üste yazdığım işlemleri yapılmak zorundasınız.Sadece sürücü sınavana girmiyorsunuz.Direk emniyete gidiyorsunuz.Ama rapor hazırlamak için yazdığım işlemleri yapmak zorundasınız.Anlamadığım ilk önce normal sürücü belgesi almanız sonradan engelli sürücü belgesine çevirmeniz ilginç.

KÜREKÇİ kardeşim. Ben 3 kez hastaneye bu engelli sürücü belgesi onayı almak için başvurdum. Engelli sürücü kursu benden bu onayı yazısını istiyor. Yani hastane onaylı raporu istiyor. Heyetlerde hep araba kullanamaz vs. dediler. Oysaki çok güzel kullanıyorum. Sadece debriyajda ara ara sıkıntı yaşıyorum. Ankaradan 2 kez başvurmuştum. 1 kez daha başvurum kabul edilmezse ankaradan hiçbir şekilde bu rapor için başvuramıyorum. Onun için ilk önce normali düşündüm, sonradan engelli sınıfına çevirtmeyi. Bayan doktorlar ve nöroloji doktorum "araba sürebilirsin, sürememek için bir nedenin yok." diyor; ama erkek doktorlar sürekli olmayan bahaneler sayıp negatif sonuç verdiriyorlar. Yani, ne yapsam bilemedim. Araba süremesem neden bu işin peşinden koşum ki.

atom_bombasıYinede Bütün sürücü belgeleri için Aile hekimine gidilecek direk hastaneye gitmeyeceksin.Aile hekimi senin hastalığınla ilgili ibareleri sistemden görecek.Buna göre Uzman hekimlerine yönlendirecek.Burda senin yapacağın Uzman hekim görüşüne Özel hastanelerede gidebilirsin.Orası daha ılımlı olabilir.Zaten Yen'i genelgeye göre senin sürücü olur almaz kararını İl sağlık kurulu verir.Sende kendinden eminsen Zaten İl sağlık kurulu kodlar vererek sürücü olur diyor.

Sürücü belgesi için özel hastanede uzman hekim başı 50 türklirası alıyor.Devlet hastaneleride aynı ücreti alıyor.

KÜREKÇİ yarın aile hekimine gideceğim inş. Umarım sorun olmaz. Tecrüben varsa paylaşmanı rica ederim. Yani ne gibi söylemlerde bulunabilirim gibisinden.

KÜREKÇİ ve caqla
İlginize çok teşekkür ederim.
Bugün yani cuma günü aile hekimine gittim. Biyometrik foto istedi. Çektirip getirdim. 8 tane bölüme sevk etti. Hastaneye gittim. Sağlık kuruluna gidip onaylattım. Oradan vezneye gidip 125 TL yatırdım. 1 bölüm için 25, 2 bölüm için 50, 3 bölüm ve sonrası için toplam 125 TL veriliyormuş. Böyle hatırlıyorum. Yalnız ben 8 bölüm için 125 verdim. Bu işleri öğleden sonraya yaptığım için 3 bölümü tamamlayabildim. Gerisini haftaya bitirmeye çalışacağım inş.

Üst Alt