Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sinemalarda engelli indirimi var mı?

Furkanbey

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
3
Merhaba

Chatgpt'ye sorduğumda yasal düzenleme olduğunu söylüyor, lakin sinema salonlarının web sitesinde indirim olduğuna, uygulandığına dair bir bilgiye ver verilmiyor. Bununla beraber engelli kimliği ibraz edildiği halde indirim yapılmadığını söyleyenler olduğunu görüyorum. Bu konuda bilgisi olan var mı? Aramızda sinemaya gidip, engelli indiriminden yararlananlar var mı? İndirim yapmadıkları takdirde ne yapmalıyız? Paribu cineverse'de indirimden yararlanan kimse var mı?

@Furkanbey, bizim ilçedeki sinemada engelli olduğunu söylersen öğrenci bileti kesiyor o kadar o da 10-20 lira bişey çok bir indirim olmuyor.

sinemaya gitmeye ne gerek var ?
Amazon,Netflix,HBO,Disney,BlueTV zaten en iyi kalitede her film var. hem de çok ucuz

@Polmiks,

Yeni gösterime giren filmlerin platformlarda izlenebildiğini hiç sanmıyorum. Ayrıca evdeki televizyonun kaç inç olursa olsun ve hangi özelliğe sahip olursa olsun sinema bir tutamazsın. Sinema atmosferi çok başka.

@Elijah,

Öğrenci olmayana engellide olsa öğrenci indirimi vermemesi gerekiyor. Bu yaptığını iyi niyet gibi görebilirsiniz ama bana göre uyanıklık yapmışlar.

@Furkanbey,

Benim bildiğim sinemalarda öğretmen ve akademisyenlere de öğrenci indirimi veriliyor.

Yönetmelikte mevcut...yüzde elli indirim var...ama uygulamada genelde sorun yaratılıyor....her yerde olduğu gibi.... kültür bakanlığına şikayet edin indirim olmazsa....

@Furkanbey, uyanıklık tabi canım normalde yarı yarıya indirim yapması gerekirken 10% indirim ile başından savmış oluyor. orada çalışan gençlerde bir şey yapamıyor çünkü yetki yok. mecbur ne fiyat derlerse veriliyor.

Evvelden cinemax da yüzde 50 indirim vardı kaldırdılar

@sevals Otobüs firmaları da engelli indirimi olmasına rağmen aynı çakallığı yapıyor. Bunun için diğer kurumların aksine Eşitlik Kurumu'na şikayet edildiğinde yüklü bir para cezası veriliyordu. Acaba gerekli indirimi vermeyen sinemaları da Eşitlik Kurumu'na şikayet etsek olmaz mı?

O konuda bilgim yok...oyuzden yanlış birşey yazmiyim

Ben bazen giderim, engelli kimliğimi gösterip indirimli alırım. Hatta şey severim; gece en geç hangi film bitecekse ona giderim. Genelde, aksiyon veya korku filmi vs oluyor. Sonra çıkıyorum in cin top oynuyor, sigaramı yakar düşüncelere dalarak yürürüm de yürürüm eve kadar.

Konuyu ben açmıştım ve cevabı bizzat yerinden öğrendim. Az önce filmden çıktım. Ümraniye akyaka avm'de izledim. Burada %50 indirim vardı. Sonuç olarak bütün cineverse bünyesindeki sinemalarda indirim olduğunu söylenebilir.

Üst Alt