Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK’nın 2024 verilerine göre, malulen emekli edilen hastalık gruplarının oranları şu şekilde:

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
704
Reaksiyonlar
506
SGK’nın 2024 verilerine göre, malulen emekli edilen hastalık gruplarının oranları şu şekilde sıralandı:

Onkoloji (Kanser): yüzde 32,29
Psikiyatri (Ruh Sağlığı Hastalıkları): yüzde 21,42
Nöroloji (Sinir Sistemi Hastalıkları): yüzde 17,44
Üriner Sistem Hastalıkları: yüzde 8,61
Göz Hastalıkları: yüzde 4,52
Birden Fazla Hastalık: yüzde 3,64
Hematoloji (Kan Hastalıkları): yüzde 2,78
Gastroenterolojik Hastalıklar: yüzde 2,06
Solunum Sistemi Hastalıkları: yüzde 1,16

SGK verilerine göre, malulen emeklilik şartları 2025 yılı için de benzer kriterlere dayanarak belirlenmeye devam edecek. Özellikle onkolojik hastalıklar, ruh sağlığı bozuklukları ve nörolojik hastalıklar malulen emeklilik başvurularında en sık karşılaşılan sağlık sorunları arasında yer alıyor.

Öncelikle merhaba ben işgücü kaybı için e-devlet üzerinden 28'e 5kanun madesinden hastaneye sevkim istedim hastane kuruluna çıktım kısmen diye yazdırdı heyetdeki başkan yanımdaki çocuğa bipolar duygu durumu bozukluğu rahatsızlığı var ama malulen emeklilik olmak istemiyorum engelli emeklisi olup bir yandan da çalışmak istiyorum orta düzeyde geldiği zaman raporun peki engelli raporum yok halihazırda şu an tekrardan engelli raporu alıp emeklilik gidecek dilekçesini o şekilde mi vereceğim bu konular hakkında bana bir yardımcı olursanız size teşekkür ederim

Üst Alt