Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK'dan emekli olup memurluğa geçmekteki avantajlar-dezavantajlar..?

Konular
16
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar benim % 58 psikiyatriden Bipolar ve obsesif kompulsif bozuklukdan sürekli raporum ve sürekli vergi indirimim var sgk dan emekli olmama çok kısa bir süre kaldı emekli olup ekpss ye girip memur olarak çalışmak istiyorum emekli olduktan sonra memur olursam emekli maaşım kesilirmi veya emekli olmayıp memur olduktan sonra sgk da sürem dolduğu için istediğim zaman memuriyette bu hakkım devam eder mi yani memuriyette istediğim zaman emekli olabilirmiyim 2008 yılı öncesi sigortalıyım sigorta başlangıcım 1997 sgk da emekliliği hak ettikten sonra memuriyette nasıl bir şekilde istediğim zaman emekli olabilirim ??

Şartları tam bilmiyorum ama emekli birinin ekpss ye başvuru hakkı bile olmaması lazım.

Çok zor şartlarda çalışıyorum ama maalesef emekli olduktan sonrada çalışmak istiyorum çünkü emekli olduktan sonra alacağım maaş 1300 civarı zaten 750 ev kirası veriyorum diğer masraflar hariç alacağım para yetmeyeceği için emekli olunca ya çalıştığım yerde devam edeceğim bu şekilde oluyormuş araştırdığım kadarı ile ama emekli olduktan sonra memur olup çalışma gibi bir durum olmuyormuş ama tam bilmiyorum ya da emekli olmadan ekpss ye girip memur olup çalışmayı düşünüyorum bu şekilde yaparsam sgk dan emeklilik haklarıma bir şey olur mu aynı şekilde devam eder mi emeklilik haklarım yani istediğim zaman emekli olabilirmiyim psikolojisi bozuk olarak çalışmak gerçekten çok zor ama yapacak bir şey yok fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim

Çalıştığınız yerde devam etme imkanınız varsa bence en güzeli emekli olup sgdp kapsamında çalışmaya devam etmektir. Böylece hem emekli maaşınızı hem de çalıştığınız işe ait maaşınızı birlikte alırsınız.

Çok teşekkür ederim ufuk bey Allah razı olsun güzel fikirleriniz için iş yerinden çıkışımı vermeden emekli olabilirmiyim ve böyle işime sgdp kapsamında devam edebilrmiyim

Hayır,işyeriyle ilişik kesmeden emekli olamazsınız.
Önce işyerinizden çıkış alıp normal emeklilik prosedürünü uygulayacaksınız.
Hemen sonra çalışmaya başlanabileceği görüşleri de olmakla beraber ben şahsen tekrar çalışmaya başlamak için karışıklık olmaması açısından emekliliğin onaylanmasının beklenmesi taraftarıyım.
Yok benim dinlenme lüksüm yok ihtiyacım var derseniz ve kurumsal bir firmada değilseniz emekliliğiniz onaylanana kadar sigortasız da çalışabilirsiniz.
Emekliliğiniz onaylandıktan sonra işvereniniz sizin için tekrardan emekli çalışan olarak işe alım bildirgesi verecek.
Şurası çok önemli; işvereniniz işe alım bildirgesini düzenlerken mutlaka emekli çalışan seçeneğini işaretlemeli ve priminizi sgdp ( sağlık güvenlik destek primi) olarak ödemeli,aksi takdirde normal giriş yapılırsa emekli aylığınız kesilir.

Benim raporum sürekli , vergi indirimim de sürekli büyük olasılıkla onay çıkar diye düşünüyorum çalıştığım yer kurumsal bir yer sigortalı çalıştırmak zorunda

Bakın dikkat ederseniz emeklilik onaylanmadan asla olmaz demedim, ben olsam onaylanmasını beklerim dedim.
Raporum vergi indirimim sürekli,mutlaka onaylanır diyorsunuz.
Benim sakıncam,emekliliğinizin onaylanmayabileceği konusunda değil,işvereninizin sizi emekliliğiniz onaylanmadan sgk ya vereceği bildirgede nasıl emekli çalışan göstereceği konusunda.

Anladım o zaman 1 - 2 ay ara vermek ya da ücretsiz izin almak emekliliğim onaylandıktan sonra tekrar sizinde anlattığının hususlara dikkat ederek işe geri başlamak ilginize alakanıza çok teşekkür ediyorum beni dikkate aldığınız için :) :)

Rica ederim.
Yine de şirketiniz insan kaynakları ile bir görüşün derim.
Şayet emeklilik başvurusu yapmış olmak sgdp kapsamında işe giriş için yeterlidir onaylanmasına gerek yok derlerse ve bundan eminlerse öyle yaparsınız,bu sadece benim takıntım.

Üst Alt