Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
SGK sevki olmadan kontrol için hastaneden rapor aldım...?
süreli engelli rapor ile vergi indirimi ile emekli oldum
3 ay önceden hastaneye gidip raporumu yeniledim ama bir hata yaptım hastaneden gelen sevk ile değil bana gelmiş ama kaybolmuş kimse bana sevkle gidiceksin sevk olmadan olmuyor demedi hastaneden raporu çıkarırken bile demediler .
Emekliğimin süresi o 3 ay bitti şimdi ben ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim
sevki gidip çıkarıcam eski sevkmi veriyorlar yoksa yenisinimi çıkarıyorlar
onların yazdığı hastane olmasa ne olur ben araştırma hastanesinde çıkardım
@Emellllll, SGK sevki olmadan gidip engelli raporu aldığınız için hastane bunu bireysel başvuru olarak değerlendirir ve raporu SGK'ya göndermez.
Şu aşamada yapılacak şey,
Raporunuzun çıktısını alıp SGK'ya gideceksiniz, ben bir hata yaptım SGK'dan sevk alınacağını bilmiyordum diye bu durumu anlatıp raporunuzu elden teslim etmeyi deneyeceksiniz.
SGK kabul ederse alınan bu rapordaki orana göre incelemesini yapıp emekliliğin devamı veya durdurulması kararı verebilir.
Bir diğer ihtimal ise, SGK bu raporu kabul etmezse sizi kendi istediği bir hastaneye göndererek tekrar rapor almanızı isteyebilir.
@Emellllll
Kardeşim yukarda @BnymnYldz kardeşimizin tavsiyeleri sonrası sgk size yine olumsuz yanıt verirse,yeni almış olduğun raporun 6 aylık süreci dolmadan tekrar emeklilik için başvurmayı dene,yani yeni emeklilik başvurusu yapmayı dene.En azından tekrar emeklilik hakkı kazanır ve tekrar maaş alırsın.
@Mehmet005, bu söylediğin çok yanıltıcı yeni başvuru yaparsa artık vergi indirimden yararlanamaz ve yeni kanuna tabi olur.
Gidin sgy ya raporunuzu kabul ettirmeyi deneyin etmezler se hastane ismini vererek sevk isteyin siz nereyi isterseniz oraya sevk etmek zorundalar yeterki hastane şartları karşılıyor olsun.
Ayrıca bu farumlar da yaklaşık 1 senedir varım ve gördüğüm şu ki o kadar hiç bir şey bilmeyen insan sanki biliyor ve yaşamış gibi yazıyor ki inanılmaz gibi gerçekten. Tabi ki tecrube etmiş insanları tenzil ediyorum ama sadece kendi yorumunu sanki kuralmış gibi yazan var ki gerçekten çok yazık. Gidin doğru bilgiyi ilgili kurumdan alın yazılanlara göre hareket etmeyin. Yazılanlar sadece aklınızn bir kösesinde olsun.
@cfylmaz
Kardeşim yukardada belirtmişim,sgk tekrar sevk vermez ve emeklilliginiz sonlandırılırsa bu bahsettiğim başvuruyu yaparak en azından yeni emeklilik ile ilgili rapor almak sorunda kalmazsın diye.
Bence siz önce yazılanları okuyun,sağlıklı şekilde yorumlayın ve sonrasında yazın.
Teşekkürler bu arada herkesin gereksiz yorum yapmaması ile ilgili yazdığınız yoruma.
@Emellllll, sizin bireysel aldıgınız engelli raporunun devam eden süreli emekliliginize etkisi yönetmeliğe göre gecerliligi yok malesef.Emekli olduğunuz birimden ssk nın belirlediği hastaneye(Bulunduğunuz ile göre bazen birden fazla seçenek suna biliyorlar ) sevk Yazısı alarak işlemleri bsşlatmanız gerekiyor.Bunu tecrübe etmiş biri olarak yazıyorum.3 yıl süreli emekli olduğunuz raporunu süresi bitmedi ise ivedilikle bulunduğunuz ilin ssk müdürlüğüne giderek sevk işlemlerini başlatın. ŞAYET SÜRELİ EMRKLİLİK İCİN 3 YILLIK SÜREYİ DOLDURDUYSANIZ .TARAFINIZA TEBLİGATIN ULAŞMADIGINI VE BU SÜREÇTE RAPOR YENİLEMENİN BİREYSEL OLARAK HASTANEYE MÜRACAAT EDEREK YENİ RAPOR ALDIĞINIZI BELİRTEN BİR DİLEKCE YAZIN.YENİ RAPORUNUZUDA DİLEKÇEYE EKLEYİN. OLUMSUZ cevab alırsanız uzman bir avukatla görüşün derim. Mahkeme yolu ile hak kaybınızı aramanız gereke bilir .şayet yeni aldığınız rapor 15 01.2026 yeni yönetmeliğe göre hastalık listesinde varsa yeniden emeklilik icin müracaat edin derim.inşallah ssk sevk verir emeklilik icin yeniden heyete girersiniz ve hak kaybı olmaz.Almış olduğunuz raporu hastaneye bireysel müracaat oldugu icin ssk ya resmi yoldan göndermez malesef.direk sisteme yüklerler