Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK prim borçlarını siliyor muymuş?

melissa80

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merabalar ben birsey öğrenmek istiyorum şimdi yeni bi kanun çıkmış biz yararlanabiliyormuyuz merak ettim gençlerin sigorta borcu siliniyormuş şimdi ben sigortamı ödüyorum emekli olmam için 1800 gune ihtiyacım var devlet bunumu siliyo ben hiç birşey anlamadım beni bilgilendirirseniz sevinirim

melissa80

Hayır, ödemeniz gereken primleri ödemeye devam edeceksiniz.

Prim borcu olanlar için devlet sık sık af ya da ödeme kolaylığı uygulaması yapar. Belki gene öyle bir şey sokarlar torba kanun denen kazuletlerin içine, bilemiyorum.

sadece 25 yaş altı borçluları kapsıyor.

@melissa80
senin sorduğun konu başka devletin sildiği borç başka 25 yaş altında olup genel sağlık sigortası gelir bildirimiyi yapmayıp ve bu dopğrultuda sağlık sigortası borcu çıkanlara af geliyor seninki sen prim ödüyorsun senin olayın başka diğer kısımda prim olmuoyr yalnızca sağlık sigortasından faydalanma var

Arkadaşlar Merhaba bende 24 yaşındayım hemen bugünden itibaren gidip SGK ya borcumu sildirebilir miyim ve bu sildirme işlemi ne zamana kadar devam ediyor bu konuyla ilgili beni bilgilendirir misiniz

Rica etsem cevap yazar misiniz

elifffff
Önce hatırlatayım ki bu affa uğrayan borç sadece genel sağlık sigortası prim borçları, yani sosyal güvencesi olmayanların sağlık giderleri için devlete ödedikleri aylık prim, başka şeyle karıştırılmadığından emin olalım önce :)
Sorunuza gelince bunun için her hangi bir başvuru gerekmeyip 25 yaş altı tüm gss prim borçları otomatik olarak silinmektedir.

Şöyle mi anlamalıyım yani ben şu an çalışmıyorum zaten 1 yıl kadar oldu çalışmayalı aöf öğrencisiyim prim borcum var şu an ve 24 yaşındayım sildirebilirim yani bi sorun yok

@Ufukalp Tmm anladım teşekkür ederim cevaplarınız için

Son bi sorum olcak size peki ne zamana kadar geçerli bu sildirme işlemi

Üst Alt