Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK mı, Bağkur mu daha avantajlı?

kehribarsultan

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
1
iyi akşamlar benim sorum herkes ssk lı olmak bagkurlu olmaktan avantajlı deniyor bu avantajlar nedir ben 4 yıldır esnaf bagkurluyum fakat işyerim ailemin benim adıma kayıtlı oldugu için bagkurluyum ssklı olmak daha iyi ise işyerinin kaydını annemin üstüne yapıp orda ssk lı orak pirim yatırabilirim 5 yıl sonra engelli emekliligi için şartlarım uyuyor

ssk,bağ-kur birleşti ve tek çatı altına alındı.Hiç fark etmez ister ssk olun ister bağ-kur. 5 yıl sonra emeklilik demişsiniz engeliniz nedir ilk işe başlamada engel dereceniz nedir.
Artık 5 yıl da emekli olmak yok en az 10 yıl hizmet süresi olmalı..

genelde bagkur emekli maaşları S S K emekli maaşına göre düşük olur.

13 8 2003 ssk lı olarak ilk girişim raporum yüzde kırk ilk işe girişimde hastalıgım yoktu sonradan varis ameliyatı oldum epilesi hastalıgım başladı allerjik astım hastalıgından ilaç raporum var bu yazdıgım hastalıklar meslek hastalıgına girermi acaba şu anda epilepsi den dolayı çalışamıyorum iş yerine sadece bir saat kalıp evime geliyorum

Üst Alt