Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK Kontrol Muayenesi raporuna itiraz süreci nasıl işler?

umut62

Yeni Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
1
Merhaba arkadaşlar,

SGK'nın isteğiyle kontrol muayenesinden geçtim ama çıkan sağlık kurulu raporunda bariz bir hata olduğu için itiraz etmek istiyorum. İl sağlık kurulu, işlemin SGK'nın isteği doğrultusunda yapıldığı için itirazı da yine SGK'ya yapmam gerektiğini söyledi.

Bununla ilgili itiraz süreci nasıl işliyor? SGK kendi içerisinde değerlendirip bir karara mı bağlıyor yoksa yine normal süreçte olduğu gibi tüm muayenelerin sil baştan yapıldığı bir süreç mi başlatılıyor?

Hocam selamlar,

Bunu ben de düşündüm ama rapor bariz hatalı olduğu için 6 ay sonra da aynı hatayı devam ettirirler diye çekiniyorum. Hastalıklarımda bir gerileme olmadığı gibi %20 + %35 iki oranın eklendiği rahatsızlıklarım var, buna rağmen rapor geçtiğimiz sene ile aynı oranda çıkmış. Bu şartlarda yoruma açık olmayan bir şekilde %90'ı geçiyor. Günah almak istemiyorum ama sormalıyım, bir şekilde %90'ı geçmemesi için ellerinden geleni yapıyorlar mıdır?

evet, zaten amaçları o.

İtiraz ettiğinde 2. hastaneye sevk ederler, oradaki oran farklı olunca da 3. hastaneye Hakem olarak yönlendirirler. Yani iş uzar da uzar. Ama 6 ay sonra yeni rapor alırsanız, o zaman o rapor üzerinden işlem yaparlar

Üst Alt