Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK'nın emekli olabilir yazısı verme şartları nedir?

duro3535

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
2
Herkese merhaba,

19.08.2026 tarihinde 18 yıllık sigortalılık süresi ve prim şartlarını fazlasıyla karşılıyorum, %43 süresiz raporum var. tip1 diyabet ve hipotiroidi var.

Kafamı kurcalayan bir konu var ben 19 undan sonra sgk ya gittiğimde emeklilik nedeni kıdem tazminatı alabilir yazısı alıp sonra mı başvuru yapıyorum? Emekli belgesini gösterip Aynı iş yerinde tazminatımı alıp tekrar çalışmak istiyorum gerekli görüşmeleri yapacağım olumlu yaklaşıyorlar, bunun için verilen belge kod 8 e uygun oluyor mu acaba

bilgisi olan biri cevaplarsa çok sevinirim, bu arada muhtemelen onaylanmayacagini düşünüyorum emeklilik başvurusunun ama en azından 8-9 yıllık tazminatı almak istiyorum özel sektör sonuçta.

Süreç maalesef dediğiniz gibi ilerlemiyor.
Elinizde raporunuz olsa dahi sizi gerekli kontrolleri yaptıktan sonra eğitim ve araştırma hastanesi veya üniversite hastanesinden sağlık kurulu randevusu almanızı istiyorlar. Randevudan 1 2 gün önce gidiyorsunuz, sevk kağıdını size veriyorlar ve yeniden heyete giriyorsunuz.
Heyetten alacağınız engelli raporu veya durum bildirir raporu SGK ya gidiyor.
Artik oran degil hafif -orta - ağır tanısı veriliyor.
Sgk sağlık kurulu hastanenin raporunu kendi heyetinde vereceği kararla sizi ya emekli ediyor yada etmiyor.
Bu aşamayı geçmeden tazminat alamazsınız, SGK size evrak vermez zaten yukardaki işlemleri yapmadan.

Geçen yıl engelli emeklilik konularında çok köklü bir değişikliğe gidildi bu yüzden şartları tamamlasanız bile tekrardan SGK'dan sevk alarak İş gücü kaybı tespiti yaptırıp SGK dan onay alıp emekli olabilirsiniz ancak son bir yıldan beri neredeyse şartları doldurup tekrardan sevk alıp emekli olan olabilen engelli sayısı çok azaldı iş engelli emekliliğine geldiği zaman SGK artık yeni koyduğu katı kurallarla emekli olmak çok zorlaştı artık örnek ablamin doğuştan işitme ve konuşma ağır derecede engelli 59 yaşındaki ablam için bile tam 11 ay uğraştık emekli olabilmesi için oysa Engel oranı fazlasıyla yetiyordu ancak SGK çok uğraştırdı İnşallah bir sorun yaşamadan emekli olursunuz

Üst Alt