Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Servikal baş dönmem var ve hafta sonu askerim!?

Anzcyent

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese iyi günler. Benim uzun yıllardır boynumla ilgili sıkıntım var fakat son 6 aydır şiddetli bir seviyede yaşıyorum. Boyun/kafa pozisyonuma göre sersemlik ve düşecekmiş gibi olma hissi yaşıyorum. Herhangi bir nesneye odaklandığımda başım dönüyor ve bazen göz titremesi yaşıyorum. Yıllardır hangi bölüme gidersem beni başka bölüme pasladı ve tam bir teşhis konmadı. Fizik tedaviye gidince boynun fazla düzleşmiş ve iki adet ufak fıtığın var, baş dönmesi için nörolojiye git diyor. Nörolojiye gidince beyninde bir sıkıntı yok baş dönme sebebin boynundan olabilir ve fizik tedavi gör diyor. Sonsuz döngü oluşuyor. En son psikolojik mi acaba diye sorguluyordum fakat bu rahatsızlık 2018'den bu yana var ve bu sürede psikolojim en az 10 defa olumlu/olumsuz şekilde değişmiştir. Değişmeyen tek şey baş dönmesi rahatsızlığım. Servikal baş dönmesi dediğimiz olay bir teşhis değil de belirti gibi algılanıyor tıp dünyasında sanırım. Stres seviyeme göre baş dönmesinin seviyesi artıp azalıyor. Malum, askerlik yaklaşınca stres de artıyor.

Askerliğim meslekçi yedek subay ve belki de en rahat askerlik tipi olmasına rağmen kendimi acemi birliğinde sıkıntılar yaşayacakmışım gibi hissediyorum. Düz yolda yürürken bile uzun sürede yalpalanmaya başlıyorum. Çok hızlı otur kalk veya yat kalk yapamıyorum. Aylar öncesinden spor yapmayı da bırakmak zorunda kalmıştım bu sebepten. Girişte hastaneye sevk mi istemeliyim? Veya nasıl bir yol izlemeliyim? Çürük raporu almayı kalben istemesem de askerlikte zorlanacak gibi duruyorum.

Üst Alt