Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Serebral Palsi için %40 rapor verilirse araba alabilir miyim?

diablo69

Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
sarasota

merhaba abicim. Benim bir sorum olacak. Bu serebral bozukluklar için %40 ve üzeri rapor alınırsa ötv muafiyetiyle araç alınabilir mi ?

diablo69

Sürücü belgen varsa, evet. Sürücü belgen yoksa, rapor oranı %90 ve üzeri olmalı ki araba alabil ve başkaları kullanabilsin.

arkadaşlar merhaba bugün devlet hastanesinde rapor almak için başvurup ilgili bölümlere girdim benim serabral palsi rahatsızlığım var nöroloji nin yazdığı notta:tablo 4.1 hafif yürüme bozukluğu %20 tablo 4.2 b hafif her iki üst ekstremite %20 bozukluğu tanısı koydu. bu tanılarla ötv muafiyetli otomatik araç alma imkanım var mı

bülent abi benim hali hazırda ehliyetim var b sınıfı,ötv indiriminden faydalanmak için bi rapor çıkartmaya çalışıyorum senin bilgin ışığında böyle bir rapor alabilirmiyim bilgilendirimisin...

sessizlik_80

Tanı olarak bir sorun olmayabilir. Ama önemli olan araç kullanırken nasıl bir kısıtlılığın olduğu ve raporda buna uygun ne tür bir değerlendirme yazılacağı. Manuel vitesli aracı özel donanım olmaksızın kullanamayacağına dair değerlendirme olursa, bir de "otomatik vites" ya da "özel donanım" şartı eklenirse, evet, B-engelli ehliyeti ve ötv-mtv istisnalı araç alabilirsin.

Üst Alt