Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sedef hastalığım var. Askerlik durumum ne olur?

sigmosporin

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, bana 13.01 - Psoriasis,Vitiligo(L80)(L40) tanısı konuldu. Saçımda seberoik dermatit ile karışmış Sedef var. Alnıma kulak arkalarına, enseme kadar yoğun bir yayılım söz konusu ayrıca burun kenarlarında, kaşlarda ve sakalda da ayrıca tutulum var.
2 ay güçlü ilaçlarla(kortizonlu) tedavi gördüm ama ilaçlar bitince tekrar eski haline hızla eski dönmeye başladı. Vücudumda da sırtımın yarısı, kalçamın neredeyse tamamı bir dizimin tamamı sedef lezyonları.
Ve şimdilik 6 aylık raporlu Siklosporin gibi ağır ilaç kullanmak zorundayım muhtemelen o raporda 6 ay ile sınırlı kalmaz uzar.

Askere gitme durumum nedir? BSA hesabına göre 15 avuç içi dolusu lezyon var diğer dağınık lezyonlarda 2 avuç sayılabilir. Sizce askerlikten muaf olur muyum? Devlet hastanesi doktoru lezyonları kontrol etmeden sen askere gidersin dedi ama ben buna inanmıyorum

Üst Alt