Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şarkı sesi duymak işitsel halüsinasyon mudur?

Sarman

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
123
Arkadaşlar kafamda sanki bir discman var sürekli plak çalıyor buna işitsel halü diyebilir miyiz yıllardır bir geçmedi gitti bir aralar namaz kılıyordum namaza durup duaları söylerken kesiliyordu ama kesilmesinin sebebi ilahi bir varlığın gücü değil hem namaz surelerini hem de şarkıyı aynı anda söyleyemememdi diye düşünüyorum.

@NewDay, hocam şarkı dinliyorum ya misal Tarkan'dan direkt aynı şekilde içimden söylüyorum kendi sesim değil yani Tarkan'ın sesi ama içimden düşünürken ki ses benim sesim

@Sarman, Hastalığınızı bilmiyorum ama otomatik düşüncenin devam etmesi iyi gibi.Psikoz şizofreni varsa dopamini baskılayan ilaçlar var.Rüya bile göremiyorsun bunlarla.

@Sarman, Halisinasyon olmasın diye ilaç veriyorlar dopamini baskılasın diye.Depresyon bipolarsanız antidepresanlar var onlar daha çok serotonin üzerine.Mutluluk hormonunun az veya çok salınmasıyla alakalı ilaçlar.Antideprasan kullanıyorsanız iç sesinizin azlığı çokluğu onu genel olarak etkilemez.

yok hocam bipolar ya da depresyon değilim psikozum dopamin baskılayıcı ilaçları yıllardır kullanıyorum bir gün bile aksatmadan

Psikozum. Aynısı bende de var. Buna psikolojik kulak kurdu diyorlar. Buna karşı çözüm olarak enstrümantal sözsüz müzik dinleyince biraz kafam dağılıyor, rahatlatıyor.

Arkadaşım müzik duyuyor Başka yerden müzik sesi gelince halisilosyon müziğin kesildiğini söylüyor

@Sarman, Dini yaşayan psikologlar var.Baya dediğiniz konuda uzmanlaşmış insanlar var.Youtube a bile namaz da dikkat dağılması yazsanız içerik bulabilirsiniz.Ben böyle bir televizyon programına denk gelmiştim.Uzman psikolog gördüğü vakalar üzerinden bunu değerlendiriyordu.

Bu tanılar doktorların bizi tanımlaması. Bununda sebebi ona göre tedaviyi vs bişeyleri ayarlıyoşar kendilerince bunun faydası var. Fakat biz kendimizi yada başkasını tanımlarken bu tanıları kullanmanın herangi bi faydası yada işlevsel tarafı yok

Üst Alt