Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sarı nokta hastalığı, sara hastalığı, ayak parmağında büyüklük için rapor oranı..?

Pvt.RaMireZ

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese iyi günler. Ben 19 yaşındayım. Ve sağlık raporu için başvuruda bulundum ve kısa süre sonra hastaneye gideceğim rapor için. Öncelikle hastalığımı anlatmak istiyorum ,
Gözümde sarı nokta hastalığı yani Makula Dejeneresansı adıylada bilinen bir hastalık mevcut, tedavisi kişiye özel olduğunu biliyorum fakat Dünya göz hastanesi hekimlerinden aldığım bilgiye göre tedavisi mümkün değilmiş. Kısaca anlatayım nasıl bir şey olduğunu; Parmağınızı bir noktaya koyun ben o noktayı görüyorum etrafını belli bir yere kadar göremiyorum. uzak dahil.Araştırırsanız daha net anlayabilirsiniz. Kitap okumak eziyet geliyor bana. Doktor sadece bilgisayar vs okuyacaksan orda oku diyor. istediğin kadar büyütmek için. Ygs sınavına girdim ve gözümden dolayı çok yavaş kalıp yetiştireyim derken batırdım ve sonuç berbat en azından barajı aştım. Ve okulumda ve bölümümde birinciyim. neyse anlatmak için süre yetmez.
İkinci hastalığım ise bundan 2-3 sene önce sara hastalığı geçirdim sadece bir kere bayıldım ve 2 sene sonunda iyileştiğimi söyledi doktorlar.ve hapları bıraktırdılar.
Üçüncü hastalığım ise sağ ayak parmaklarımın baş parmak gibi büyük olması iki parmağım bu durumda. Ayakkabı giymekte zorlanıyorum. Sağa 45 sola 44 yada 43 gibi bir numara almak zorundayım fakat buna mali açıtan gücüm yok.Buna da hamd olsun şükürler olsun.
Bu durumlarda rapor olabilirmiyim ve oranı ortalama kaç olur?

Pvt.RaMireZ

Sarı nokta hastalığı için nasıl bir tedavi yöntemi izliyorsunuz?Göziçi iğne operasyonlarından hangisini öneriyor doktorunuz?Sarı nokta hastalığı başka bir hastalıktan dolayı oluşmuştur kendi kendine ortaya çıkmıyor bildiğim kadarıyla.Sorunuza gelecek olursak tahminim %40 ın üzerinde rapor alabileceğiniz yönünde.

Üst Alt