Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sandalyeden Transfer Konusunda öneriler..?

orknbzkrt

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,

Transfer konusunda fikirlere ihtiyacım var. İlgili arkadaşlar tecrübelerini ve fikirlerini yazarsa sevinirim.

Durum şu: Bir yıl öncesine kadar tek başıma her türlü ihtiyacımı görüyordum. Ayaklarımı kısmen kullanarak transferlerimi rahatça gerçekleştirebiliyordum. Bir yıl önce geçirdiğim rahatsızlığın ardından uzun süre hastanede kaldım ve evde de uzun süre hayatımı yatakta geçirmek zorunda kaldım. Bu nedenle fiziksel olarak oldukça geriledim. Fizik tedavi ile kollarım eski gücüne kısmen yaklaştı, ayaklarımda ise henüz yeterli güç toplanmıyor.
Bu durumdan dolayı transfer konusunda oldukça sıkıntı yaşıyorum. Ayaklarımı kullanamadığım için sadece kol gücüyle transfer yapamıyorum. Bu nedenle annem ve babam yardımcı oluyor. Bu benim için hem kendi açımdan hem onlar açısından sıkıntı verici.
Çeşitli sistemleri inceledim ve denediklerim oldu. Ancak hiçbiri bana uygun olmadı. Ben kimseye ihtiyacım olmadan ya da bir kişinin ufak bir yardımıyla kendime özgü bir yöntem arıyorum.
Bunun için bana önerebileceğiniz ne gibi yöntemler var, merak ediyorum.

Sevgiler.

Orkun

Merhaba.
Ben tuvalet sandalyesine oturmak için transfer tahtası kullanıyorum.
Ayaklarımı hareket ettirmek için dizbağı diktim.Dizbağının bir tarafında köprü var.
Bu köprüye parmaklarımı geçirip ayaklarımı sandalyenin ayaklığına zor da olsakoyuyorum.
Dizbağı cırtlı ve dizime sıkıca takıyorum.Dizbağı olmasa sandalyeye oturmam mümkün olmaycak.

Ben kendi transfer sistemi anlatayım: Sandalyenin ayaklıklarını çıkarıp yatağın kenarına koyuyorum. Daha sonra sandalyeyi, yatağa dik gelecek şekilde ayarlıyorum (yani sandalyenin ön tekerleri yatağa bakacak) ve tekerleri kilitliyorum.. Daha sonra iki elimle sandalyenin kolçaklarından tutarak kendimi sandalyeye doğru çekiyorum. Ayaklıkların sığacağı boş alan kalana kadar sandalyeyi geriye sürüyorum -ayaklara dikkat aşağı düşmesin- Yeterli boş alan sağlanınca ayaklıkları takıyorum.. bu kadar! Anlatınca çok zaman alan bir şeymiş görünebilir; ama alışınca çok kolay..
Yandan da binebiliyorum (yandan binişte biraz zorlanıyorum) fakat anlatmış olduğum yöntem daha güvenli ve daha kolay..

Kusura bakmayın, bir süre internetten uzak kaldım, anca bakabildim cevaplara.

Henüz tek başıma yapabileceğim bir yöntem bulamadım.

Transfer tahtası kullanıyorum ama sorun şu ki kollarım vücudumu kaldırabilecek kadar güçlenmedi henüz. Bu yüzden transfer tahtasının üzerine bir çarşaf koyuyoruz. Babam çarşafı çekerek yardımcı oluyor. Annem de denge için destek alıyorum.
Yukarıdan asılabileceğim bir sistem olursa bunu yapabileceğimi düşünüyorum ama internetten bununla ilgili bir şey bulamadım. Lift sistemini bir kez denedim ve kalçam sakatlandı. Hala onun da sıkıntısını çekiyorum.

2 ay önce belmo marka aracımı izmirde servise götürdüm bakım sırasında showromda beklerken ürünleri inceledim orada çeşitli transfer ürünleri yatak otomobil elle kumanda minder katlamabilir rampa ve değişik ürünler vardı RA-ME Rahatlığın Merkezi veya belmo yazıp direk iletişime geçin ben sadece oradaki ürünleri incelemiştim başka firmalardan bilgi alabilirsiniz

Üst Alt