Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sakatlığım Sağ Hemiparezi. H sınıfı ehliyet alabilmek için ne yapmalıyım?

raozcevik

Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
0
Engel durumum Sağ hemiperazi ( Doğuştan sağ kol ve sağ ayakta) kasılmalar sonucu bir raporum var. Lakin Ehliyet için kuruluşlara başvurduğumda dolayısıyla sağlık raporunu istiyorlar. Hastaneye bunu bildirdiğim vakit bana Capraz kombine çalışıyor olması gerektiğini belirttiler bu yüzden başvuruda bulunamıyorum.
Açıkçası vaziyeti yeni yeni kabullenmek zorunda olduğumu biliyorum.Ömür boyu süreceğin ide

Çapraz kombine = Sol kol x Sağ ayak veya Sağ kol x Sol ayak

Ehliyet için başka nasıl bir yol izlemem gerekiyor ??

Bu çapraz kombineye dair hiç bir bilgim yok. Varolan mevzuata göre başka başka doktorlar/hastanelerden uygun rapor almaya çalışmaktan başka bir yol yok maalesef.

Bende ilk defa böyle birşey olacağını duydum ve şaşırdım. Söz konusunu Vicdan meselesi de yapıyorlar.
gittiğim her hastaneye basvurdum lakin ehliyet alamaz denildi.Örnek vermek ne kadar doğru olur bilmiyorum ama danışmak istediğim bir husus daha var. Örneğin Ortopedik olarak adlandırdığım bir kişi belden aşşağı kullanamıyor vazıyette olup ehliyet nasıl verılıyor.Ve Vicdan burda saf dısı bırakılmış olabiliyor.

Ellerini kullanabilen kişiler gaz-fren elle kumandalı özel donanımlı araç sürebiliyorlar... Memurlar bu donanımdan haberdar olduklarında, artık bu konuda mızmızlık yapmıyorlar. ma sizin durumunuza aşina değiller, saçmalıyorlar...

[FONT=Verdana]tamam şart değil illaki bu raporu almam.Ama bizlere yönelik sunulmuş bir fırsat ise bundan yararlanmak istemiştim sadece[/FONT]

Selam,
Benimde rahatsızlığım aynı.H SINIFI OTOMATİK KULLANIR raporu ile araç kullanıyorum.Esas ihtiyaç insana değer veren vicdanlı bir heyet.........

Üst Alt