Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sakat ve epilepsi hastası kişi araç kullanabilir mi?

mylowee

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İyi günler arkadaşlar benim sizlere bir sorum olacak, çok araştırmama ragmen kesin bi bilgi edinemedim, benim agbim sol kol ve sol ayagında sakatlıgı bulunan ve % 65 sakatlık raporu olan birisidir aynı zamanda agbim epilepsi hastasıdır ve ömür boyu ilaç kullanmak zorunda olan, nezaman nerede bayılacagı belli olmayan bi hastadır bu şartlar altında agbim özel tertibatlı araç kullanabilir statüsündemi araç alabilir yoksa onun adına bi yakını kullanabilirmi aldıgı aracı ? bu şartlar altında ötv + kdv indirimlerinden faydalanması mümkünmüdür ? şimdideden teşekkür eder beni aydınlatmanızı dilerim

onun adına bir yakını aracı kullanamaz.eğer doktor kendisine H sınıfı ehliyet alabilir diye rapor verirse araba ve ehliyet alıp kullanabilir.Doktor uygun görürse ÖTV indirimli araç alabilir, KDV indirimi diye birşey yoktur.

Bildiğim kadarıyla epilepsi hastaları araç kullanamıyor ve ehliyet verilmiyor bende epilepsi hastasıyım yaklaşık 15 yıldır ilaç kullanıyorum ama ehliyet alırken hastalığımdan bahsetmedim ve öyle b sınıfı ehliyet aldım.

Üst Alt