Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık raporu oranımı nasıl değiştireceğim?

nostaljik

Üye
Konular
71
Reaksiyonlar
1
Merhabalar.
Ben yaklaşık 2 hafta önce konuşma bozukluklarından yüzde 28 oranında rapor aldım. Sizin de takdir edeceğiniz üzere bu sorun (konuşma fonksiyon kaybı) bireyin günlük hayattaki her şeyini olumsuz etkilemekte. Özellikle de isdihdam konusunda bu eksikliğimizden ötürü iş bulamıyoruz veya mükakatlarda eleniyoruz. Sorum şu kbb den 28 aldım. Psikiyatriden ise doktor prosedür gereği belli bir zaman içerisinde uygulanan ilaç tedavisi sonunda belli bir oran vereceğini söyledi. Ben bu prosedürü bilmeyerek bu kliniğe başvurdum. Doktora derdimi anlattım ve bana böyle dedi. Dün de tedaviye başladım ilaç verdi. Şimdi ben yüzde 28 raporuma psikiyatri oranımı ekletmek için heyete 6 ay sonra tekrardan mı başvurcam ? Bugün heyetteki memur bana dedi ki : psikiyatri tedavin sonunda doktordan tek hekim raporu al ve onu il sağlık müdüdlüşine götür ve ordan sana tekrar değerlendirme yapsılar.

Bu konusa bilgisi olan var mı acaba aranızda? Şimdiden teşekkür ederim.

Öncelikle geçmiş olsun.
Heyet raporunuzda kbb den %28 aldınız şimdi ise psikiyatriden alacağınız değerimi ekletmek istiyorsunuz?

İyide değer ekletmek için tekrar heyete girmek gerek diye biliyorum. Çünkü ben 2 hafta önce %46 sürekli rapor aldım. Raporda HBS hastalığı eklenmedi. Onu ekletebilmem için tekrar sağlık kuruluna girmem gerektiğini söylediler. Bilginize.

psikiyatri için 6 aylık ilaç kullanım süresine bakar doktorlar 6 ayın sonunda yine bir hastaneye giderek heyete girmeniz gerekiyor eğer ki sırf psikiyatriden tek bir rapor alırsanız ve elinizde iki ayrı rapor varsa bu iki raporu birleştirmek için il sağlık müdürlüğüne giderek hakem hst istemniz gerekiyor siz biraz daha bekleyin sonra tekrar heyete girmek için müracat edin

Mesajlarınız için tşk ederim. Sadece psikiyatrisen aldığım oranı ekleteceğim. Bu arada aynı hastanede 2. Kez heyet başvurusu yapabilir miyim ki? hilal72

Evet aynen oyle. Sadece psikiyatri oranımo ekletmek istiyorum

Peki heyete girdiniz mi? Tekrar heyetw girebilmek için aradan 6 ay geçmeli diyolar. Bunun resmi zamanı 6 ay mı? Nedir prosedür?

girmiş olduğunuz hastaneden ikinci kez heyete girmeye kalktığınızda ilk heyet raporunuz çıkar tabiki diğer hastanelerdecede çıkacak raporunuz fakat psikiyatriden tedavi gördüğünüzü söyleyip bunun iletirseniz olur evet mutlaka 6 ay ile bir yıl arasında bir tedavi görmeniz gerekiyor

aynı hastaneden tekrar başvuru yapabiliyor muyum ki? heyettekiler çelişkili bilgi verdi de bana. bir de sizlere sormak istedim.

Evet aynen oyle. Sadece psikiyatri oranımo ekletmek istiyorum

Aynı hastaneden tekrar heyete girmek farklı bir durum hastalık ekletmek için heyete girmek farklı bir durum. Ancak aynı hastane 6 aydan önce almıyor dedi bana evrak kayıt.

Üst Alt