Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık Kurulunun hazırlayacağı raporda olunan ameliyatlar önemli mi?

gleamofhope

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba, ben geçtiğimiz kasımda sağlık kuruluna başvurdum, 2.5 yıl önce iş kazası geçirdim elim ayağım ciddi seviyede parçalık kırıklar vardı, nihayetinde birincisi kazaya bağlı 2. Kemikte deformite ve platin plak tahliyesi için 2. Ameliyatı oldum mayıs sonunda ayağımda hafif aksamam var, şiddetli ağrılarım, kırıktan sonra kronikleşen kas spazmlarım oluyor özellikle akşamları veya gece uyurken, esneme eklem açıklığı ise çok kısıtlı durumda elimde de 20 derecelik açısal kayma var onu da sağlam olanı kadar iyi efektif kullanamıyorum. Ayağa göre bir tık daha iyi.

Benim sorum şu 2 kere ameliyat olmuş olmam rapora engelli yüzdesi olarak bir etkide bulunuyor mu?

@gleamofhope,
Atk rapor oranin ne?
Önemli olan iş gücü kaybı yani atk raporu senin iş gücü kaybını oran% ile belirlenmiştir.

Doktor veya doktorların insiyatifinde diye biliyorum.İştiare edip rapor oranı veriyorlar.Engelli raporu alırken bazı hastahanelerde gitmek istediğin bölüme gidiyorsun.Göz de rapor alacak bir kısıt yoksa işaretletmeyip göz doktoruna gitmiyorsun.Her bölüm engel oranı verip yazı yazıyor.Ekrandan görüyorlar diğer bölümlerin oranını.Bana yüzde doksan üstü çıkmasın diye bir alanda az verdiler.

@NewDay,
Benim ayak bileği kısıtlılığı olduğu için oranlar ayaktaki sorunlara göre verilecek hareket açıklığı, artrofi, kireçleme gibi.
Ben 9 branşta muayene oldum göz, kulak hepsinde de ölçüm yaptılar. Sizinki kadar yüksek bir oran vermezler bana ama en az yüzde 40 alınması gerekiyormuş haklardan yararlanabilmek için.

@bjk11,
Atk raporu nedir bilmiyorum, ameliyat kağıtlarında mı yazıyor ya da e nabızda var mı

@NewDay Benim kendi doktorum ortopedi branşında ben elimden gelen oranı vermeye çalışacağım ihtiyacın da var biliyorum dedi, oran söylemedi, diğer çoğu branşta zaten konu ortopedik olduğu için bir şey çıkmadı ek olarak kilodan dolayı obezite branşına da yönlendirdi kurul oradan da oran gelebilir dediler, bir de kas spazmlarım olduğu için nörolojiden gelme olasılığı var bir de genel cerrahide hoca adına asistanı vardı kaç ameliyat geçirdiniz dedi ordan bir şey çıkma olasılığı düşük olsa da varmış, benim şu anki sağlık koşullarımda işe başlamak için rapora çok ihtiyacım var inşallah gereken oranları verirler.

Açmadım kazada kendimi de hatalı gördüğüm için vicdanen açmadım, zaten o sırada çok kötü bir ruh halindeydim dava vs. Beni daha kötü hale sokar diye o girişimlerden hep kaçtım, belki Apt.llık ettim ama o zaman öyle davrandım.

Son düzenleme:
Zaman aşımı süresi dolmadan dava açma hakkin var. Yalnız davalar uzun sürer zaten emekli olursan işten çıkış alacaksın ya da %10 alırsan sig bağlanacak tercih senin saygı duyarım.

@bjk11,
Ben kendimi de hatalı görüyorum o yüzden açmadım, psikiyatride bana bir oran vermeyecekler ama psikolojik olarak da çok kırılganım onlarla yeniden muhatap olamam. Rapora kendi ameliyat olduğum ve sürecimin takip edildiği hastanede başvurdum, orada yeterince kaydım var onlara bakarlar ben e nabızdan bakıyorum ama detaylı içerik görünmüyor.

Üst Alt