Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ ve Sol kalçada nekroz var. ÖTV'siz araç alabilir miyim?

ramazotti66

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar kolay gelsin

ben de 2015 11 ayında devlet hastanesinden %42 SÜREKLİ sağlık kurulu raporu aldım. Açıklamada: "Sağ ve Sol kalçadaki nekroz nedeni ile Otomatik vites araç kullanması uygundur + H Sınıfı ehliyet alabilir. " yazıyor.

Şimdi ben tertibatsız otomatik vites araç alabilirmiyim

ikinci sorum ise B sınıfı eski ehliyetimi değiştirmeme gerekvarmı. Teşekkür ettim

ramazotti66

Aynı anda iki alt extremiteye de atıf varsa, elle kumanda şartı aranır. Raporun daha detaylı olması lazım. Ya "manuel vitesli araç kullanamaz, otomatik vites kullanmalıdır" demeli, ya da iki bacaktan manuel vitesli araç kullanmaya mani olan bacak belirtilmeli.

Evet, B sınıfı ehliyetinizi yenilemeniz şart: aile hekimi -> uzman hekim -> il sağlık müdürlüğü -> emniyet

O raporla kesinlikle sorun olur.
Her iki alt ekstremite kısıtından bahsedilen bir raporla maliye tertibatsız otomatik vitesli araç vermez.

Hocam benim sol dizde problem vardı ve arabayı aldım. araçta herhangibir tertibat bulunmuyor otomatik araç. Bu araba için üçüncü derece akrabaların kullanımı ile ilgili herhangibir işlem yapmam gerekiyormu.

Üst Alt