Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ parmak eksikliğinde ehliyet ve araç alımı..?

sgn25

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
selamun aleyküm arkadaşlar bugün ehliyet degişimi için heyet raporumu aldım önceden olan h sınıfı özel tertibatlı olan ehliyetimi şimdi ki degişecek yeni ehliyete verilen kodlar 102.47 78. 35.03 10.04 40.11 şimdi ben bu ehliyeti alırsam sadece otomatik araç mı kullanacagım yoksa manuel araç içinde geçerlimi bu kodlar.

öyle yazıyor da kardeşim 10.04 benim ihtiyacım yok ki daha önceden sag silgeç de bulunan tertibatım var dalga geçer gibi bu yeterli degil bir kaç tane daha ekleyelim diye kafadan şaçma saban kodlar ekledi mesala 10.40 .40.11 benim bunlara ihtiyacım yokki.

benim bundan önce dogan slx aracımda takılı kullanıyordum 3 yıl kullandım
aracı sattım şu an evde duruyor komusyonda gösterdigim halde bu tek başına yeterli degilmiş.

bu verilen rapora itiraz etme hakkımız varmı.?

Teşekkürler.peki bu kodların hepsi özel tertibata giriyor mu?bunu nerden öğrenebilirim?

_çalıkuşu_

ÖTV muafiyeti açısındna soruyorsan, hayır, önemli olan temel kural şu: kişi manuel vitesli aracı özel donanım olmadan sürebilir mi, süremez mi? Süremezse, o zaman uygun kodlar yazılır ve araç alımında vergi avantajı sağlanır.

slm aleyküm bugün kü dünkü girdim heyette verilen raporda B sınıfı sürücü olabilir.Verdigi kodu sadece bu 10.04 kodu için manuel aracım var nasıl bir tertibat taktırmam lazım yardımcı olurmusunuz.

abim o kodu sildirdim sadece önce ki elimde olan tertibatı yazdırdım yani 35.03 kodunu yanlız söyle bı sıkıntı çıktı raporda hem özel tertibatlı araç kullanabilir hemde otomatik vites kullanması uygundur yazısı var ama raporumda ne 78 kodu ne de 10.02 kodu yazmıyor sadece yazan kodlar 102 47 ve 35.03 kodu var makine mühendisi ne rapor verdim bana raporda otomatik vites yazıyor tse sana sıkıntı çıkarır dediler sadece otomatik araçlarda kullanırsın manuel araç kullanamazsın dediler ehliyette öyle bi kod girmediler sizde dogrumu bu.

sgn25

Otomatik kod varsa otomatik vitesli araç kullanılamaz maalesef

Üst Alt