Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ omzumda kısıtlılık var. Nasıl bir ehliyet almalıyım?

meryemzeren

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İyi günler;
B sınıfı ehliyetim var. Ancak rahatsızlığımdan dolayı vites değiştirmede sorun yaşıyorum. Özellik lede 5. vites.
Problemim şu;
sağ omuz distozisi (omuz takılması) ile doğdum. 1 yaşına kadar tedavi gördüm ve sinirler güçlendirildi. Şu anki durumum sağ kolda hareket kısıtlılığı ve kısalık.
Şimdi ehliyet yeniletmek için rapor alacağım. Ancak bana yalnızca otomatik vites araç kullanırsın denirse ötv den yararlanabilir miyim. Sitede bir çok şey okudum. Kafam karıştı. Acaba hiç engelimi söylemeden aile hekiminden raporumu alsam mı. Ama böyle bir hakkım varsa da yararlanmak istiyorum. Bana yardımcı olur musunuz. Böyle bir hakkım var mı.

meryemzeren

Sağ koldaki kısıtlılık manuel vitesli aracı kullanmaya mani olmalı ki vergi avantajlı araç alınabilsin. Sadece 5. vitese atarken sorun olması bu bağlamda değerlendirilir mi, inanın bilemiyorum. Uzman doktorun ve il sağlık komisyonunun takdiri.

meryemzeren aynen bende 7 yıl B ehliyeti ile manuel vitesli araç kullandım 5. vitese atarken dizim ile destek alıyordum baktım böyle olmayacak H sınıfı ehliyet aldım 2015 yılında şu an aracım otomatik vites ve vites kolu sola alınmış durumda bir aparat ile. sizde büyük ihtimal böyle bir araç alacaksınız. yanlız ehliyetimi değiştirmedim nasıl kod verecekler bir bilgim yok yanlız 10.04 kodunu eklemelerini isteyeceğim ehliyet değiştirme işlemlerine başladığımda.

Bertonede teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için. Birşey daha öğrenmek istiyorum EMG gibi testler istediler mi sizden. Ben biraz ondan korkuyorum. Yoksa fiziki muayene yeterli mi.

Birde aracı sizden başka biri kullanabiliyor mu. Ben eşimle aynı arabayı kullanmak zorundayım çünkü.

benim yıllar yıllar önce yaptırmış olduğum EEG sonucunu göstermiştim. hatta 39 du bir önceki rapor oraya 40 yazdı bende dedimki 39 du 40 yazdınız sorun olasın sonra dedim. gülerek zam geldi oranlara demişti buda böyle bir anımdır :) rahat olun ÖTV indirimi alırsınız yanlz ehliyetinize 10.04 yazdırmayı unutmayın.

evet aracımı eşim de bende kullanıyoruz, TSE den uygunluk belgesi alınacak ve ruhsata işletilecek bu kadar basit.

Bertoned Allah razı olsun yarın hemen bir ortopedi uzmanına gideceğim.

Ortopedi uzmanına gittim. Durumu anlattım. Sağ omuz röntgeni istedi. Sonuç.: omuzunda gelişimsel bir problem yok. Belinde aşırı kireçlenme si olanlar da var onlarada mi engelli raporu vereceğiz dedi. Benim anlamadığım şu bu kadar bariz diğerinden kısa bir kol var. Nasıl herşey normal gözüküyor diyebiliyor.

Merhaba. Forumdan alltears kullanıcı adlı arkadaşımız sağ kolundaki engel ile Samsun'dan tadilatsız otomatik vites aracı ÖTV indirimi ile aldı. Kendisiyle veya Samsun Vergi Dairesi ile görüşebilirsiniz. Aynı şekilde İstanbul ve Ankara'dan da tadilatsız otomatik vites aracı ÖTV indirimi ile alanlar oldu. Saygılarımla...

Ayrıca aşağıdaki konuya da bakabilirsiniz.
http://www.engelliler.biz/forum/oze...s-aracta-otv-indiriminden-faydalanabilir.html

Üst Alt