Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ omuz protezi kullanıyorum. Araç alımında ÖTV indirimi alabilir miyim?

hüseyin dilmen

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
yüzde 42 net raporum var vergi indirimi için ankaraya gitti sag omuz protezi var ben otamatik araç kullanmam gerekiyo b sınıfı ehliyetim var ben ötv veya başka arasç indirimlerinden faydalana bilirmiyim.teşekkürler

ötv indirimli araba almak için raporunuzda özel tertibatlı araba kullanabilir H sınıfı ehliyet alabilir yazması gerekiyor.B sınıfı ehliyetle ötv indiriminden faydalanılmaz.ayrıca bu alacağın araç özel tertibatlı olacağı için sadece sen kullanabileceksin.

peki üstadım ben sag omuz protezimle yüzde 42 raporumla özel tertibatlı araç kullanabilir raporu alabilirmiyim

tekrar heyete girip şansını denemen lazım.ortopedi doktoru uygun görürse alabilirsin.

Evet, alabilirsiniz. Raporunuzda "Vites kolu sol ele aktarılmış özel donanıma sahip otomatik vitesli araç kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" yazması gerekir.

h sınıfı ehliyet almam ve ötv indirimlerinden faydalanmam için yüzde 42 net raporum var ankarada onayda h sınıfı ehliyet almam ve araç almada bu onaylanacak raporun önemi varmı beklemiliyim vergi indirim raporunun sonucu teşekkürler

Hüseyin bey , vergi muafiyeti için Ankaraya gönderilen raporun cevabını beklemenize gerek yok,
B sınıfı ehliyetinizi H sınıfına çevirdikten sonra Ötv muafiyetli araç alabilirsiniz.

dün aynı dediginiz gibi saglık kuruluna girdim ve ortepedi doktoru alabilirsiniz. Raporunuzda "Vites kolu sol ele aktarılmış özel donanıma sahip otomatik vitesli araç kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır raporu verdi bundan sonra izlemem gereken yol nedir napabilir nasıl araç alırım bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler

Hüseyin bey , aldığınız bu raporla ilk önce B sınııf ehliyetiniz H sınıfıa cevireceksiniz. H ehliyetinizi aldıktan sonra 1600 motoru geçmeyen istediğiniz marka ve model araçı alabilirsiniz.
Raporunuzdan fotokopi çektirip aldıgınız hastaneden aslı gibidir yaptırmanızda fayda vardır. Gerekli yerlerde kullanmanız için.

araç alımı

Bülent bey sizin dediginiz gibi rapor aldım vites kolu sol ele aktarılmış terbitlı otmatik araç kullanılır h sınıfı ehliyet alır raporu aldım sizin tavsiye ettidiginiz gibi galaeri daha önce aldıgım yüzde 42 net vergi indirim raporu onayını beklemeniz gerekiyo diyor bu dogrumu yoksa h sınıfı ehliyet alınca ötv muhafiyetli araç alabilirmiyim

araaç alımında vergi dairesinin onayını almak en doğru yol. Aksi halde ilerde can sıkıcı durumlar olabiliyor.

Bir sorun yaşamayacağınızı düşünüyorum...

Teşekkür ederim bülent bbey raporu aldım sizindediginiz gibi vites kolu sol ele aktarılmış özel tertibatlı otamatik araç kullanır h sınıfı ehliyet alır diye yazdırdım bu hafta kurs direksiyon a giricem vergi dairesinede dediginiz gibi bir otomobil bayisinden onay aldırdım şimdilik problem yok inşaalah ilgi ve yardımlarınızdan dolayı size çok teşekkür ederim.

gönderdim raporumu ehliyeti haftaya alıcam onuda gönderirtim:

T8wLLtP.jpg

Raporu paylaştığınız için teşekkürler

Üst Alt