Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kolumu kullanamıyorum. H sınıfı ehliyet ve araç alımı..?

salbatore

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Sağ kolum %60 oranında brakial pleksus yani sağ kolumu hiç kullanamıyorummanuel araba kullanamam bu yüzden merak ettiklerim var

1)Heyet raporunda büyük ihtimalle nasıl bir ibare çıkar ?

2)Özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi çıkarsa otomatik vitesli araç özel tertibatlı sayılıyor mu ?

3)Otomatik vites özel tertibat sayılmıyorsa nasıl bir araç kullanacağım ?

cevaplar :
Cevap 1))) Bende de aynı sakatlığın % 40 lığı mevcut :) Doğuştan .2006 yılında Önce H sınıfı ehliyetimi ardından da devlet hastanesinden "" Sağ elini kullanmasını gerektirmeyen özel tertibatlı araç alabilir"" raporunu aldım.
Cevap 2))) Özel tertibatlı araç başlıbaşına tertibat kapsamına girmez.Bunun için hareket ettirici tertibatta yani vites ve gaz tertibatında düzenlemeler yapılması gerekiyor.Yoksa tek başına sadece otomatik vites araç alamazsın.
Cevap 3))) Araban otomatik olacak.Sadece vites topuzunun biraz uzatılması bile tertibat kapsamına girer.Benim aracımda şu an tertibat kapsamına girmese bile silecek kolunun bir çubuk yardımıyla sola alınması,direksiyon topuzu ve kontağın sola alınması gibi değişiklikler oldu.

H sınıfı ehliyet !!!

İyi günler ben Ankarada yaşıyorum %60 Brakial pleksus hastasıyım Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesine H sınıfı ehliyet için başvurdum ama sonuç istediğim gibi olmadı raporun sonucu

SAĞ ÜST EKSTİREMİTE BRAKİAL PLEKSUS SEKELİ-SAĞ ÜST EKSTREMİTE KABA KAVRAMASI YOK,H SINIFI EHLİYET ALMASI UYGUN DEĞİLDİR

Başka Hastaneye müracat etsem yine aynı sonuç mu çıkar ne yapmam gerek lütfen yardımcı olun sizler hangi hastanelerden aldınız paylaşırsanız çok sevinirim teşekkür ederim.

Ben etlik dışkapı ssk dan almıştı. 2006 senesinde. Fakat orası hala var mı bilmiyorum.Yenimahalle devlet hastanesi (Batıkentte) yeni kurul raporu vermeye başlamış. Bir denemen de fayda var . Daha önce bu şekilde olup H sınıfı ehliyet alan arkadaşlardan edindiğin sağlık kurul rapor örneklerini de bir dosya halinde kurula sunmanı öneririm.Site içinde böyle bir link var sanırım.

salbatore

Bu işin en kolayı, "vites fonksiyonu sol ele aktarılmış, direksiyonunda topuzu bulunan özel donanımlı otomatik vitesli araç kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibaresidir.
Bu aracı ötv-mtv istisnası ile satın alabilirsiniz. Alacapınız aracı B sınıfı sürücü belgesi olan 3. dereceye kadar yakınlarınız da kullanabilir.

Üst Alt