Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kolumdan sakatlığım ve %40 oranında raporum var. ÖTV'siz araç alabilir miyim?

cennet32

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
sayın arkadslar ben sag kolumdan % 40 oranında raporum var. ayrıca raporumda şu ibare yazıyor.h sınıfı ehliyeti alır. direksiyon komanda kolları solda olan otomatik vites otomobil kullanır. vergi indirimi. bu şekilde yazıyor. bu durumda otomatik vites otomobillerde ötv'den yararlanabilirmiyim. bu şekilde otomobil alan arkadslardan ve bilgisi olanlardan cevap bekliyorum.

Malesef alamassınız sizin için özel tertibat + otomatik vitesli araç gerekir. Yani sağ tarafta olan kumanda kollarının sol tarafa alınması şart.

Silecek vb donanımlar araç alımında vergi avantajı sağlamaz. Alacağınız aracın vitesinde bir donanım olmalı. Sağ kolundan sakatlığı olan kişiler vites koluna taktıracakları basit bir aparatla vergi istisnasından yararlanır "Kanunun 7 nci maddesinin 2 numaralı bendinin (b) alt bendi uygulamasında, hareket ettirici aksam olarak debriyaj, fren ve gaz pedalları ile vites kolunda sabitlenmiş bir şekilde özel tertibat yapılması gerekmekte olup [...]"
http://www.engelliler.biz/forum/oze...nda-otv-istisnasi-uygulamasinin-sartlari.html

7e132306d231374067db3de7517edee1_1268417662.jpg

http://www.engelliler.biz/forum/oze...ulunup-surucu-belgesi-ve-arac-icin-rapor.html

bu durumda ne yapmam uygun olur. h ehliyetini 3 ay içerisinde alacağım ondan sonra araba almak istiyorum ötv den yararlanmak için bu almış olduğum rapor yeterlimi yoksa bir daha rapor almam gereklimi. yukarıdaki aparat gibi bi aparat yeterli olur benım ıcın ama raporda öyle birşey yazmıyor.lütfen yardım......

"Vites kolu yükseltilmiş özel donanıma sahip araç kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli rapora ihtiyacınız var...

sayın oturan boga bey ben raporumu şu şukelde yenilettim '' vites kolu yuksetılmiş ötomataik vites, el fireni solda olan özel donanımlı otomobil kullanır. H sınıfı sürücü belgesi alır. vergi indirimi'' bu şekilde ötv'den yararlanırmıyım artık..

sayın editör raporumda yazan '' el freni solda '' ben bu donanımı yaptırmasam vergi dairesinda sorun yaşarmıyım. bu donanımı muhakkak yaptırmalımıyım....

Benim aldığım raporda, "vites kolu otomatik ve sağ üst ekstremiteye adapte edilmiş, direksiyon simidi özel tertibat ile sağ üst ekstremiteye adapte edilmiş, otomatik vitesli özel tertibatlı araç kullanabilir. oy birliği ile karar verilmiştir."

Yazıyor. Ben 2 bayiye verdim raporumu tamam dediler. Sizce de mümkün müdür?

El freni bir anlam ifade etmez ki. Duran araçta el frenini zaten sol elinizle kulllanabilirsiniz. Neden o ibareyi yazmışlar anlamadım! Bence en doğrusu rapordaki o ibareyi çıkarttırmak ya da yeni rapor almak. Ama yine de o rapor iş görebilir de. Bir şey diyemedim şimdi...

nayha87, ibare işinizi görür bence de.

Raporu maliyeye sordular, rapora uygun tertibat takılırsa olur demişler. Ancak şöyle bir sorun var. Vites kolunun belinden klips ile uzatma aparatı takılacak. Maliyedeki mudur yardımcısının Türkçe'si nasılsa artık, neymiş tertibat vites koluna kaynak yapılacakmış. Çıldırtır bunlar adamı. "Sabitlenecek" kelimesine takılmış.

Sag elden engellilerin ÖTV den muaf olmaları için vites koluna takılacak tertibatla sol elin kullanabileceği sekilde Tertibat takılması durumunda ÖTV den yararlanabilirsiniz. Sag elden engelli olan müşterilerimiz bizim taktiğimiz tertibatlarla ÖTV den muaf araç aldılar. Tertibat+proje+bilgi almak için 7/24 bizi 0532 724 20 01 den bize ulaşabilirsiniz .

Üst Alt