Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kolumdan engelliyim. Özel donanım ibaresiyle manuel vitesli araç alabilir miyim?

yasin

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba geçen hafta heyete girmiştim h sınıfı ehliyet ve özel tertibatlı araç için (sağ kol dirsek altı amputasyon)

dün raporumu aldım raporumun açıklama kısmında h sınıfı ehliyet alır. özel tertibatlı araç kullanabilir. Diyor.

Ancak ben şimdi araba alacağım zaman nasıl bir tertibat alacağım raporda otomatik yada manuel vites belirtilmemiş manuel vites alabilirmiyim.

Birde araç alacağım zaman neye göre araca tertibat yaptıracağım. Bilgisiolan var mı

Teşekkürler kazazede ancak benim esasen sormak istediğim raporumda özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi var ama ben araç alırken neye göre tertibat yaptıracam bu tertibatı kendim mi belirliyorum yok sa bi mercii araca şunu şunu yaptıracan diye mi belirliyor. Bana kalsa sadece kontak ve silecek kolunun sola alınması yeterli protezimle çok rahat manuel vites değiştirebiliyorum

Aracn hareket mekanizmalarında ek donanım olması gerekiyor.Bunlarda pedallar ve vites.Eğer çok rahat vites değiştiriyorum dersen ötv indirimin onaylanmaz:)

Hasan kardeş bende bunu soruyorum işte benim özel tertibatlı araç alır raporum var ama oto. Vites yada şu donanımla araç kullanabilir demiyor sadece özel tertibatlı araç kullanabilir diyor bu karar ucu açık bi karar demeye çalışıyorum yani ben şimdi neye göre tertibat yaptıracam kendim nasıl rahat kullanıyorsam ona göre mi yoksa bölge trafikmi belirliyor yada başka biri mi kim bunu belirleyen

Eğer ekstra bir açıklama yazılmamışsa, sizin raporunuzda tanımlanan engelinizle uyumlu bir aparat kullanılması gerekir.Maalesef üst eksremite sorunlarında bizim realiteden uzak yasalarımız vites koluna eklenecek aparat olup olmamasına odaklanmış durumda.Örneğin sağ elde ampütasyon varsa vites kolunu uzat diyor.Halbuki sizin örneğinizde olduğu gibi kolunuzdaki protezle bu eksiklik zaten giderilebiliyor.

Neyse sizin durumunuzda bence en mantıklı çözüm vites kolunu bir miktar yükseltecek göstermelik bir aparat kullanmak en iyi çözüm olur.Aksi halde otomatik vites bir araç alıp, vitesi sol elden kontrol etmenizi sağlayacak bir aparat taktırmanız gerekecek.

Bunun dışında sizin durumunuzda arabanın otomatik vites yada manuel olmasıyla ilgili bir zorunluluk yok.Ama vitesi sol koldan kontrol edecek bir mekanizma yaptırırsanız mecburen otomatik almak zorundasınız.Çünkü bildiğim kadarıyla manuel vites fonksiyonlarını sol kola taşıayacak bir aparat yok yada ben bilmiyorum.

Anakin öncelikle verdiğin bilgi için teşekkür ederim.

Benim anlamadığım seninde dediğin gibi zaten protez vites kolunu kullanmamı sağlıyor ne gerek var ki vites kolunda tertibata ama mecbur yaptıracaksak da protezin vites kolunu tam kavrayacak şekilde ucunu biraz farklı yaptırıp biraz da yükseltirsem çözebilir miyim aceba çünkü ben otomatik vites sevmiyorum manuel kullanmak istiyorum

Yasin bey , sizin engel durumunuza göre , tertibat yapmaktayız, aranızın hiç bir yeri delinmeden yaptığımız tertibatlar , tse onaylı projemızle , bulunduğunuz şehre bizzat gelip araçın olduğu sıfırsa bayide , ikinci el ise olduğu yerde tertibatı takmaktayız,
Sizin durumunuzda olan engelli müşterilerimizle isterseniz referans olarak görüştürebiliriz.
Bize 0532 724 20 01 den ulaşabilirsiniz.

Bayrak seninle görüşelim bi kardeş

yalnız manuel vites olarak tertibat yapabiliyor musunuz?

Yasin kardeş , engel durumuna uygun ister düz vites , ister otomatik vites olsun her marka ve model araca tertibat imalat ve montaj yapmaktayız.

ya aynı sorun bendede var h sınıfı özel tertibatlı araç kullanabilir diyor raporda e o zaman benim sağ kol protez vites kolunu küçük bi boruyla yükseltsem ve bu şekilde bir manuel vites bi araç alsam sıkıntı olurmu raporda oto. vitesli falan yazmıyor zaten bende oto vites istemiyorum.

Manuel aracı sürmek biraz güvenlik sorununa yol açmaz mı?

zaten vitesi protez olan sağ kolla atıyorum sol elim bu arada direksiyonda bence bir tehlike sözkonusu değli. çünkü direksiyonu bırakmıyorum hiç bir zaman zaten sağlıklı insanlarda böyle kullanmıyor mu

Sürüş esnasında protez kolunuzla vites atabiliyorsanız, o zaman manuel araç kullanabiliyorsunuz demektir zaten. Ama maliye, TSE ve emniyet bu konuda nasıl hareket ederler, bunu kestirmek zor

evet haklısınız

sitede daha önce yayınlanan özel tertibat adı altında vites kolunu yükseltsek sorun çözülmezmi sonuçta özel tertibat var mı var

Olur tabii. Vites kolunu yükseltmek özel donanımdır.

teşekkür ederim.

Merhabalar kısa süre sonra kısmetse araç almayı düşünüyorum ve manuel vites almayı düşünüyorum sitede sağ kol ampute olup ta manuel vites kullanan arkadaşlar var mı aceba eğer varsa nasıl biir aparat kullanıyorlar paylaşırlarsa çok memnun olurum şimdiden teşekkürler

Vites kolunu yükseltmek ya da sol ele taşımak olarak iki seçeneğin var.

Üst Alt