Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kolumdan engelliyim. 2 El araç alırsam Donanım taktırmama ihtiyaç var mı?

Blackdewil

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar 2 el bi araç alsam donanım taktırmadan kullanabilirmiyim yani h sınıfı ehliyetimle kullanabilirmiyim

Ehliyetinizde/raporunuzda "özel donanım" ibaresi varsa, üzerinde özel donanım bulunmayan bir aracı kullanamazsınız

peki raporumda sadece otomatik vitesli aracı kullabilir h sınıfı ehliyet alabilir yazıo simdi ehliyet
çin basvrdum ve ehliyettede
aksi bir ibare olmazsa kullanırım dimi ozamanda ötvden yararlanabılıormuyum
0 araç alınca ?

Hayır. Sağ elden kısıtlılığı olanların varaç alımında vergi istisnasından yararlanabilmesi için aracında özel donanım olması şart.

peki anlamadığım bişey var buna netlik getirebılır mıyız: şimdi ehliyetimi aldım vede otomatik vitesli araç kullanabilir yazarsa kullanır mıyım ?

ben h sınıfı ehliyet için başvurdum ehliyetimi kazandığımda ne gibi bir ibare yazılacak? raporda yazılan ibrare mi yoksa buna kurs mu karar verıyor

bilgi veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler..

benım ehlıyetimde otomatik vitesli arac yazıyor emniyet sana sorar bana sordu

Ön yüz en altta ÖZEL TERTİBATLI OTOMOBİL ibaresi var.

raporunda ne yazıyorsa onu yazarlar sanırım çünkü herşey rapora göre hazırlanıyo

genellikle raporda yazanı yazıorlar öle duydum yorum için tşkrler başa yorumu olan varsa sevinirim

black senin rapordadamı öle yazıodu

Ehliyette "özel donanım" yazması şart. Çünkü raporda da bu ibare yer almış.

Raporda özel donanım olmasına rağmen sürücü belgesine bu ibare konmazsa, olası bir kazada % 100 suçlu duruma düşersiniz, kasko canınıza ot tıkar.

tamamda benim raporumda otomatik viteslii araç kullanabilir h sınıfı surucu olur yazıo zaten

ibare felan yok yani

Sayın Bülent Bey. Benim de engelim sağ kolumda, raporumda da "H sınıfı ehliyet alır. Özel donanımlı otomatik vitesli otomobil" yazıyor. Ehliyet için sertifikamı aldım ama daha ehliyetimi almadım. Özel donanım olmadan araç kullanabiliyorum fakat ötv den yararlanabilmek için diyelim ki vites kolunu yükselttik, bu takdirde eşim de bu aracı kullanabilir mi?

Ön yüz en altta ÖZEL TERTİBATLI OTOMOBİL ibaresi var.

Raporunuzda tam ne yazıyor anlamadım. Raporu şu siteye koyup oradaki kodu buraya ekler misiniz: imgur: the simple image sharer (ya da bana bilgi@engelliler.biz adresime gönderin, ben ekleyeyim)

Satı,
"özel donanım" ibareli raporunla/ehliyetinle özel donanım bulunmayan hiç bir aracı kullanamazsın. Ve özel donanımlı aracını da eşin ya da başka bir B sınıfı sürücü belgesi olan kişiler kullanamaz.

Üst Alt