Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kolumdan %60 rapor aldım. Araç alımında vergiden muaf olur muyum?

babur0101

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba 31,07,2012 Tarihinde %60 Özürlü raporu aldım.Benim Amacım İndirimli Araba alabilmek.

%60 Raporum ile nelerden faydalanabilirim.Benim engelim Sağ kolumda his yok motor kazası sonucu oldu.İkibuçuk yıldır hareket yok.

MTV den yararlanıyormuyum. (Tam bilgi edinemedim bu konu hakkında herkes bi havadan çalıyo %90 ve yukarısı ödemez diyenler var çünkü)

%60 raporuma göre Aracı tek benmi kullanıcam yoksa ailem de kullanabilirmi?

Birde arabayı alabilmek için hastaneye tekrardan gidip raporuma EK OLARAK tertibatlı araba alır ve H sınıfı ehliyeti alabilir ibaresi mi koydurcam ?

Acil cevaplarınızı bekliyorum.

Raporunuzda "özel donanımlı araç kkullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibaresi olmalı. Bu olursa, H sınıfı sürücü belgesi alabilir ve araç alımında vergi istisnasından yararlanabilirsiniz.

Üzerinde özel donanım ublunacak aracınızı sizden (ve benzer sakatlığı bulunan kişilerden) başka hiç kimse kullanamaz.

Peki Raporumda bu İbareler yok.Hastaneye tekrardanmı başvurmalıyım Özel donanımlı araç kullanır , H Sıınıfı sürücü belgesi alır ibaresi için.

Çünkü Ben TAKSİM Eğitim Ve Araştırma hastanesinden aldım.Tümdoktorları gezdim elimdeki belgere göre.toplam 7 bölüm doktoru gezdim Öğlene kadar.Öğleden sonra 13:00 - 15:00 heyet toplandı beni içeri almadan raporumu onaylamışlar ve direk işlemleri yapan kızlardan aldım raporumu.

kardes hemn sole yap aıle hekımıne gıt durumunu anlat ehlıyet alıcam de o senı hastaneye sewkedecektr ortopedı bolumune sewk ettır doktorun yanına gıt ehlıyet alıcam doktor bey ozel tertıbatlı arac kullanabılır yazılı bı ewrak al surucu kursuna baswurr bukadar ıstersen ara 5434173598 anlatayımm:)

Rapru sürücü belgesi almak amacıyla istemediniz mi hastaneden? Sürücü belgesi ve araç alımı için uygun ibareli rapor olması şart. Yeniden rapor almalısınız.

Üst Alt