Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kolum dirsekten ampute. Otomatik vitesli aracı ÖTV'siz alabilir miyim?

yavz17

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar merhaba,

benim sağ kolum dirsekten aşağısı ampute. raporumda soldan vites ve direksiyona topuz aparatları var ama bu raporla ehliyete başvurdum bana OTO VİTES ARAÇ KULLANIR ehliyeti verdiler. bu durumda ben aparat takdırmadan ötvden yararlanabilir miyim?

diğer sorum da bu raporu hiç karıştırmadan ötvden yararlanmadan otomatik vites araç alıp kullanabilir miyim?

raporunda geçen bütün tertibatları yaptırman gerekir, yoksa muayaneden geçmez sıkıntı olur.

ikinci sorun için ise raporundaki kodlar ehliyetede işlendiği için yine sorun olur.

yavz_kz

"Özel donanımlı araç kullanmalıdır" ibareli engelli sağlık kurulu raporu da alabilirseniz, evet, bu kısıtlama kodları ile ötv'siz araç alabilirsiniz.

Kullanacağınız araç istenen tüm donanımlar olmak zorunda.

ben sağ el bileğinden amputeyim.raporumda ötv indiriminden faydalanır özel tertibatlı araç kullanır diyor.ehliyet raporumdada el fireni ve vitesin sola alınması direksiyona topuz gibi kodlar var.
geçen hafta Antalya honda bayiine gittim.satış danışmanı Mehmet fırat bey ehliyet fotokopimi kimlik fotokopimi kodlu sağlık raporunun ve ötv muafiyeti belirtir sağlık raporunun noter tasdikli 2 şer örneğini aldı.jazz elegance konusunda anlaştık.
antalyadan özel donanım yapan hüseyin usta ile görüştük.ben bankaya araç ücreti sigorta ve kasko ücreti özel tertibat ücretini yatırdım.
hiçbirşey yapmayacaksın dediler.10-12 gün içinde aracını sana herşey hazır teslim edeceğiz dediler.

prosedür böyle.bu arada honda bayiine ve Mehmet fırat beye teşekkür ederim.telefonum 0505 018 1260 bilgi almak isteyen arkadaşlara seve seve yardımcı olurum.saygılarımla

Üst Alt