Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kolum ampute. ÖTV'siz araç alabilir miyim?

beyazdosya01

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
OturanBoğa;

Merhaba benim sağ üst ekstremite ampute edildi omuz hızasından sağ kol yok h sınıfı ehliyet alabilirmiyim anladığım kadarızla bu konuyu acan arkadaşımızın omuz protezi var bende aynı konuma giriyornmuyum bilgilendirirseniz sevinirim.

Beni aydınlattığınız için teşekkür ederim.

Bu gün adana ili kozan ilçesi devlet hastanesinde rapor için heyete girdim. yukarıdaki arkadaşımızın sağlık raporunuda emsal olarak gösterdim. ama ortopedi doktoru tel kol ile araç kullanılmayacagını ve onay veremeyeceğini söyledi.
Bireysel ulaşım hakkımızın olmadığını açıkca vurguladı adana'da sağ kolu olmayıp rapor alan arkadaşlar varmı varsa lütfen hastane adını söyleyebilirmi.

O zaman tek elle araç kullanmayuı yasaklasınlar! Zira trafikte iki elle araba kullanan hiç bir allah kulu yok nerdeyse!

T8wLLtP.jpg

Sayın OturanBoğa ben bulunduğum ilden rapor alamadım başka ilden almayı düşünüyorum ehliyetide raporu aldığım ildenmi almam gerekiyor?

Rapor ve sürücü kursu aynı ilden olmalı. Bildiğim kadarıyla emniyet bunu şart koşuyor

benim sağ kol omuzdan yok. ehliyeti alacağın sürücü kursu ile hastane aynı ilden olmalı.. h sınıfı ehliyetimi aldım. şimdi ötv indirimilı araç için vergi dairesi ile sorun yaşıyorum. tokat vergi dairesi daha önce benim durumunda birine araç vermediği için sorun çıkarıyor. vermiyoruz demiyorlar... veriyoruz demiyolar... işi bılmedıkleri için 15 gundur beklıyorum. araçın sipraşını önceden vermıştım.araba almanyadan geldi.. bende amasya vergi dairesinden görüş istedim..görüş olumlu çıktı açıkça özel donanım ekledğim de arabayı ötv indirimli alabileeğimi yazılı olrak bana bıldırdıler. bende bu aldığım görüş onayını tokat vergi dairesine gönderdım.vercekleri cevabı beklıyorum...hayırlısı bakalım...

aynı zamanda. ankara merkez gelirler müdürlüğü telefonla aradım(kurumun isminden emın değlim) bana teledonda yasanın açıkça bellı olduğunu ötv ındıtımlı araç alabileceğimi söylediler..

wellcometoend;

rica etsem raporunu buraya eklermisin?
emsal olması için.

Üst Alt