Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kolum ampute. Ehliyet için rapor alabilir miyim?

erdogan hasan

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Uşak'tan slmlar arkadaşlar öncelikle herkese geçmiş olsun bu konunun üzerinden uzun zaman geçmiş benimde bu konuyla ilgili sıkıntılarım var

iş kazası sonucu sağ kol dirsek üstü ampute oldum
B sınıfı ehliyetimi hastane iptal etti
H sınıfı ehliyet almak için tekrar hastaneye müracat ettim ortepedi doktoru kavrayan elektronik kol olmadan sürücü olamazsın dedi heyyete girmeden iptal ettim işlem yaptırmadım
protezciye gidip 4 kanallı myo 1266 kod numaralı kolu taktırmak istedik sana elektronik kollarda ödeme çıkmıyor dedi işgörememezlik ödeneği alıyorum ve malulen emekliyim bu yüzden ödenek çıkmıyor dedi aktif hayata geri dönersem malulen emeklilik duruyor maluliyete geri dönüş vamı yokmu orasıda muallak

benim ehliyet almam için hangi yolu izlemem gerekiyor kol taktırmadan H sınıfı ehliyet alabiliyor muyum
bilgisi olan bilgi verirse sevinirim aynı benim konumda 1 arkadaşım daha var Uşakta bilgi için arayabilirsinizde yazabilirsinizde şimdiden Allah razı olsun 0544 504 6424

erdogan hasan

Protezle ehliyetin hiç bir ilgisi yok! Aksini söyleyen doktor işgüzarlık ediyor!

Vites fonksiyonu sol ele ya da sağ dize aktarılmış otomatik vitesli araç kullanabilirsin. Bunun için aile hekimi -> uzman hekim -> il sağlık müdürlüğü komisyonu -> emniyet (eğer emniyette sürücü belgesine onay çıkmazsa, sürücü kursuna yönlendirebilirler)

Rapora yazılacak kodlar:
10.04*Uyarlanmış vites kolu
40.11. Direksiyon simidinde yardımcı cihaz (topuz, direksiyon çatalı vb.)
78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir

Üst Alt