Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kolu olmayanlar için H sınıfı ehliyet mi yoksa B sınıfı ehliyet mi..?

edam

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhaba, benim sag kolum yok. saglık kuruluna girmedim henüz. engellı raporum var. ehlıyet alırken h sınıfı ehlıyet veya otomatık vıteslı araç kulanabılır arasında bir fark var mı? bir de, hangisini alırsam vergı indırımı oluyo, hangisi daha avantajlı?
ehlıyet kursuna sordum, biz bilmiyoz dıyolar. doktorlar da bılmedığini söluyor. onun için heyete daha girmedım. .plakada engellı yazılmıyo denıldı, ama doğru m

şimdiden teşekkürler

sana h sınıfı verirler büyük ihtimalle
h sınıfı sürücü belgesi ve heyet raporunda özel tertibatlı arac kullanır yazarsa indirim alırsın

olaki b sınıfı verdiler ötv indiriminden faydalanmak istiyorsan h sınıfı alman lazım

kirli 33 tşk ama benım öğrenmek istedığim daha çok otomatık vıtesle h sınıfı arasında bir fark varmı ve ıkısıde vergı indırımıne tabımı

h sıfı ehlıyet alırken otomatık viteslı kulanabılır yada özel donanımlı şeklındemı oluyo hangısı daha ıyı

h sınıfı sürücü belgen var otomatik vitesli arac kullanır diyorsa rapor,indirim alamazsın (benim bildigim kadarı ile) oturan boga abimize bi sorman lazım

h sınıfı sürücü belgen var özel donanımlı araç kullana bilir diyorsa raporun o zaman ötv indiriminden faydalanırsın
ötv indiriminden faydalanmak istiyorisen h sınıfı sürücü belgen olması şart

ötv indiriminden faydalanman için normalde araçta haraket ettirici bir özellik aparatı taktırman gerek ve oda genelde sağ ayağından, iki ayağından ve buna benzer engeli olanlar alıyor indirimi sağ koldan engelli olupta indirim alanlarnda var alamayanlarda. H sınıfı sürücü belgenizle kendi adınıza ait olan aracı kullanırsınız ve size zaten B sınıfı ehliyet vermezler otomatik vitesliu araç kullanabilir ibareli ehliyetide alırsan otomatik vitesli araçları kulanabilirsiniz ama onuda sol ayağından engelli kişiler alıyor ve sizinki sağ kol olduğu için onuda vermezler siz H sınıfı ehliyet alabilirsiniz ve o ehliyetlede yurt dışından araç getirebilirsiniz Özel tertibatlı araç kullanabilir raporuylada sıfır araç alma şansınız var deneyin..

yani arkadaşlar kısaca şunu anlıyorum sag kolu engellı bır kişi h sınıfı özel donanımlı araç alabılır .h sınıfı otomatık vıteslı vermesler verselerde özel donanıma ıhtıyac varmı dıyorsunuz.otomatık vıyesli olduğu zaman indırım olmuyo özel donanım olmasımı gerekıyo tşk

ÖTV'siz araç almak için araçta hareket ettirici özel donanım olması şart. Sadece otomatik vites özel donanım olmadığı için, vergi muafiyet hakkı sağlamaz.

Sizin vergi indirimli araç alabilmeniz için şöyle bir araç almanız gerek (bu raporu genelde vermiyor hastaneler!): "Sağ kolunu kullanmasına gerek bırakmayacak özel donanıma sahip otomobil alabilir, H sınıfı sürücü belgesi alabilir"

Bunu alamzsan, ÖTV'siz araç alamasan da, en azından tüm otomatik vitesli araçları kullanmanı sağlayacak şöyle bir rapor isteyebilirsin: "Otomatik vitesli otomobil kullanabilir, H sınıfı sürücü belgesi alır"

arkadaşlar h sınıfı ehliyet almak için h sınıfı sürücü olur ibareli sağlık raporu aldım ancak emniyet müdürlüğü kullanabikeceğim araç tipi belirtilmediğinden raporu kabul etmedi h sınıfı ehliyet alacak arkadaşların dikkatine bi de sorum olacak yeni aldığım raporda özel tertibatlı ve otomatik vitesli araç kullanabilir yazıyor ötv den yararlanabilirmiyim

sağ kolum ampüte,otomatik vitesli kullanabilir raporu almak istiyorum. alabilirmiyim?

Eda hanım . Eğer raporunuzda sadece otomatik vites kullanır yazar ise ötv den yararlanamazsiniz , Alacağınız raporda otomatik vites özel tertibatli araç kullanır yazarsa otv den yararlananabilirsuniz. Sizin durumunuzda müşterilerimize aldıkları otomatik vites araca tertibati takıp araçlarını aldılar

tşk ama bana rapor vermediler. araç kullanamaz raporu verdiler. başka hastanede şansımı denemeyi düşünüyorum:(

Üst Alt