Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ koldan sakatlığı olan kişi otomatik vitesli araç alabilir mi?

turgay79

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar selam.

Otomatik araçlara aparat takarak ötv den yararlanan arkadaşlar var mı?

Sağ kolda 3 santim kısa ve dirsek hareketliği kısıtlı, manuel viteste alabiliniyor ama otomatik viteste alınmıyor diye duydum. birde bazı vergi daireler farklı cevaplar veriyor. konu ile bilgisi olan var mı.

H sınıfı ehliyetinle sıfır araç satan bir bayiye git ötv siz aracını alırsın. Kolay gelsin

aralık 2013'te aracımı yeniledim.ağırlıklı görüş olarak sağ kolundan engelli olanlara manuel vites vermiyorlar.(sanıyorum TSE manueli kabul etmiyormuş.).Ancak şunuda duydum,gerek ehliyetiniz,gerekse özel tertibatlı raporunuz olsa dahi alamayan arkadaşlarımızda mevcut.

Vites kolu yükseltilmiş ya da vites kolu sol ele aktarılmış otomatik vitese sahip aracı vergi istisnası ile satın alabilirsin. Hiç bir sorun olmaz.

usta biz şimdi araç alacaz babam alacak daha doğrusu şimdi biz adıyamandan raporu aldık ...özel tertibatlı otomatik vites araç kullanır diye ....bu arada babam sağ kol amputasyon ameliyatlısı protez kullanıyor.. orda ankaraya girdik orada gümrük raporun veriliş nedeni yanlış dedi özel tertibat yazacakmış... ordada h sınıf yazıyor ...zaten h sınıf var ....sadece yanlışlık veriliş nedeni yani kullanım amacı..orda tertibatlı araç yazacakmış... yeniden rapora girdik bu sefer doktor ''sen araç kullanmazsın ''diye rapor vermiş şimdi elimizde hem kullabilir hem kullanamaz raporu var ne yapabiiriz yardımcı olursanız sevinirim...

deli sevdam;

İki tane odun alacaksınız, biri ile doktora diğeri ile gümrük görevlisine Allah ne verdiyse dalacaksınız... Yapmanız gereken bu! :)

Ama daha diplomatik bir şey derseniz, o zaman başka bir doktora gidip rapor almayı deneyeceksiniz...

Bu arada, yurt dışından araç alacaksınız sanırım? Bence yurt içi çok daha avantajlı.

Üst Alt