Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ koldan %45 raporum var. ÖTV'siz araç alabilir miyim?

harun_01

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba

Ben 2 ay önce Bursa Devlet Hastenesi'nden %45 lik bir rapor almıştım. Geçen haftalarda babamla galerilerde otomobil fiyatları araştırırken bize en az %90 sağlık raporumuz olmasını söylediler.Benim sağ kolumdaki özürümün bırakın vites değiştirmeyi otomobil çalıştırmasına dahi gücü yetmiyor. Bunun için ne yapmam gerekir %45 lik rapora araç alınabilirmi?

Önerilerinizi bekliyorum...

"Vites kolu yükseltilmiş özel donanıma sahip araç kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli raporunuz ve H sınıfı ehliyetiniz varsa aracı kendiniz kullanmak şartıyla, araç alımında rapor oranının önemi olmaksızın ÖTV'den muaf olabilirsiniz.. Ve bu aracı babanız kullanamaz, yalnızca sizinle aynı rahatsızlığı paylaşan ve H sınıfı ehliyeti olan bi başka engelli kişi kullanabilir.. Galerininde sözünü ettiği budur, babanızın kullanmasını istiyorsanız %90 ve üzeri olmalıdır rapor oranınınız..
http://www.engelliler.biz/forum/oze...n-yararlanabilir-sorusunun-cevabi-burada.html

Üst Alt