Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kol ve bacaktaki kısıtlılık için nasıl bir donanım yaptırmalıyım?

Konular
21
Reaksiyonlar
4
Arkadaşlar sıfır araç almayı düşünüyorum ama aklıma takılan ve aparat konusunda çelişkili söylemler aklımı karıştırıyor? ehliyet alırken raporuma sadece özel tertibatlı otomatik vitesli araç kullana bilir ibaresi konuldu bu durumda nasıl bir tertibat taktırmalıyım.
1- otomatik vitesli alıcagım araç sağ kolum için araç silecegi sensörlü olsa yeterli olurmu(aparat taktırmasam) sağ ayagım içinde gazın yerini değiştirtsem (sol tarafa aldırtsam) olurmu tescilde bir sıkıntı olurmu?

(iş için alınan raporda aşşagıdaki ibare yazıyor)
2- sağ ön kol dirsek altı ampute- sağ diz ekstansiyon kontraktür(tablo 3.4 yürüyüş bozukluğuna göre özürlülük oranları- orta-hafif -f hasta afo sağ bacak ortezini kullanmak zorundadır) yazıyor.

Sağ bacak için gaz pedalını sol ayağa alan bir donanım taktırmalısınız:

597_kucuk.jpg

sağ kol için vitesi sol ele aldırmalı ya da yükseltmelisiniz:

19d1278502135-sag-kolu-kisa-olanlar-vites-kolunun-uzatilmasi-ile-vergi-muafiyetli-arac-alabilirler-7e132306d231374067db3de7517edee1_1268417662.jpg

Bülent bey ilginiz için teşekkür ederim
1 ben sağ silecek kolu yaptırmaktansa sensörlü silecek özelliğine sahip bir araç alsam?
2 gazın yerine öyle bir aparat taktırmam benim için sakıncallı neden derseniz sağ bacagım protez ve dizden katlanma yetenegi yok ve düz duruyor onun için mauel araçlarda ki gibi gazın yerine debriyaj kısmına çevirttirsem olmaz mı?
2 otomatik vitesli araç alıcagım için vites topuzunu uzatmam gereksiz olmazmı?
şimdiden bilğileriniz için teşekkür ederim..

Ümit, bence olmaz. Ama inan, ne desek boş! Yakınlardaki vergi dairesine gidip sorman en iyisi. Çünkü oradaki memurlar "olur" derse, olur

Üst Alt