Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kol ve ayağımda kısıtlılık var. H sınıfı ehliyet alamıyorum!?

raozcevik

Üye
Konular
38
Reaksiyonlar
0
% 52 Oranında sağlık kurulu raporum var. İzmir de H sınıfı ehliyet özel donanımlı araç için başvuru yaptığımda uygun görülmediğini heyette sonuçunda belirtiyorlar. Ne yapmam gerek?

Sağlık sorunu sağ kol ve sağ ayakta kullanım kısıtlılığı var

Araç kullanımı acısından sadece otomatik olması yetiyor aslında donanım söz konusu kolaylaştırıcı bir unsur olucak . Lakin uygun görülmemesi ne içindir ki bilgilendirirseniz sevinirim

Selam
Heyet araç kullanımı için sizi uygun görmemiş
Ehliyet alamazsiniz

Braves

Kardeşim başka hastanede dene şansını o şekilde alanlar vardır mutlaka.

Aleyküm selam

Sıkıntı şu otomatik bir aracı zaten kullanıyorum. Ehliyetsiz olması huzursuz ediyor :) :) uygun görülmemesi çok komik değil mi sence de ne dersin?

Denemekte fayda var tabiki farklı hastanelere de başvuruyu yineleyeceğim :) tşkler

Braves

Trajikomik hemde bir hastane vermezken diğeri verebiliyor, dedğim gibi mutlaka başka hastaneye başvur derim.

Deniyeceğim tşkler :)
Alsancaktakine ayrıca başvurmuştum. Orda da daha heyete girmeden ( sol kol ve sag ayak ) aktif olması doğrultusunda sana onaylayabilir demişti. Bunun sorun teşkil edebileceğini anlıyamıyorum. Donanım söz konusu zaten olacaktı ayrıca vicdan söz konusu ön plana getirmişlerdi. Bunun la ilgili bir yönetmelik mi var ki şu şartları taşıması gerek diye anlamadım ki

Bu sitede daha önce bu şekilde ehliyet ve araba almış kişiler mutlaka vardır. Onların rapor fotokopilerini edinebilirsen bir dosya oluşturup kurula daha hazırlıklı bir şekilde başvuru yapabilirsin.

Tşkler denk gelirse şayet dediğiniz gibi bakınılabilinir.

Raporuna itiraz edip başka hastahaneden dene sansınızı ama itiraz etmeden önce mutlaka sorunuz doktora verirmisniz diye boşuna uğraşmayın diye

Olmaz denilip bi kenera çekilmek yanlış olur tabiki zorlamak gerekiyor bazen öyle eneyeceğim farklı bir hastane ye başvrcağım vakit. ,

Rapor konusun da h sınıfı ehliyet alımı için ( özel tertibatlı donanınlı araç kullanabilir) yazması gerekiyor Aynı zamanda bu rapor Ötv yi kapsıyor değil mi araç alımı söz konusu olunca ?

Braves

benim sorunumda sağ ayakta b sınıfı ehliyetim var h sınıfına cevirmek istiyorum.yönetmelikten bahsediyor herkes ben cok rahat bu halimle otomatık vites zaten kullanabiliyorum senin gibi yani :) esrefpaşa devlet hastanesi veriyormuş diye duydum

Araştırmak ta fayda tabiki tşkler daha önce hiç eşrefpasadakini düşünmemiştim acıkcası :)

emre2535
Sağ ayak engeline tertibatlı araç kullanır şeklinde zaten veriliyor.
@Beaves arkadaşın sorunu hem ayak hem kolda, üst ekstremite kısıtında herşey doktorun insiyatifinde.

Haklısınız. Sonuçta kullanım açısından herhangi bir engel teşkil etmiyor. Bu yön de doktorların insiyatif açısından olumsuz olarak sonuçlandırmaları ne derece mantıklı olabilir ki. Olmayacak bir şey değil sizce de ne dersiniz?

tşk..

mrb

Ufukalp
ufuk tamam sag ayak özel tertibatlı veriyor ama ben otomatik vites cok rahat kullanıyorum anlatmak istedigim bu özel tertibat falan istemiom napayım ben özel tertibatı yalanmı ???

emre2535
Çok rahat otomatik vitesli araç kullanıyorum demek sağ ayakla pedallara hakimiyetim normal demektir, sol ayağınız da zaten sorunsuz olduğuna göre sizin ötv muafiyetiyle işiniz ne o zaman?

Ufukalp
evet tamda dediğiniz gibi pedallara hakimim ötv indiriminden yararlanmak istiyorum hakkım degilmi sizce %15 raporum var

emre2535
Siz kurulda da böyle derseniz otomatiği ya da beğenmediğiniz tertibatı bırakın size ötv muafiyetini hiç vermezler.
Sorunlu ayak sağ ve bu ayağınızla pedallara hakimiyetiniz tamsa size hangi sebeple ötv muafiyeti verilsin?

Ufukalp

Yıllardır ben otomatik vites kullandım şimdi özel tertibata geçersem nasıl alışacam Yönetmelik cok Saçma zaten derdimi anlatamazmıyım sonuçta bu benim en doğal hakkım mademse yüzde önemli degil

Hayır, en doğal hakkınız diyemeyiz buna.
Madem ayağınız pedal basacak kadar sağlam ve tertibata falan da ihtiyaç duymuyor, ötv muafiyeti de hak etmiş olmuyorsunuz bu durumda. Böyle söylerseniz alamazsınız malesef.

Sağ kolum dirsek üstü ampüte. Üç buçuk yıldır sırf doktor olumlu rapor vermeyecek diye H sınıfına başvurmadım. Şimdi ise ötv indirimli araç almam şart oldu gibi. Doktorlar ne diyecek bilmiyorum. H sınıfına başvursan bir dert, başvurmasan bir dert. Bu şekilde otomatik vitesli araç kullanmak kolay olsa da trafiğe yakalansam ne olur diye düşünmek başka dert.
acaba ehliyet alabilir dense ve sadece otomatik vites araç kullanabilir dense yine ötvden yararlanabiliyor muyum onu da bilmiyorum. Otomatik vitesli aracın vites kolunu uzattırmak kadar saçma ne olabilir onu da bilmiyorum. Vites mandalını basmak için yine sol kolumu kullanacağım. Sol kol sadece geri ve ileri vites için devreye gireceğinde araç zaten durmuş halde olacağı için bunun nesi tehlikeli onu da bilmiyorum.

emre2535 araç aldın mı peki? kullanmak önemli değil raporunda tam olarak ne yazmakta? ötv mtv indirimlerini naptın bi açıkla da bilgi sahibi olalım özel tertibat yaptırmasak oluyor mu? ben raporu aldım bekliyorum!!

İzmir de yakın zaman da özel donanımlı H sınıfı ehliyet raporu almak için tekrardan başvuru yapacağım.

%52 oran ile Sağ ayak ve Sağ kol kullanım kısıtlılığı engelim var.

Deneyimleriniz açısından otomatik araçta özel tertibata ihtiyaç duyabileceğim sizce neler olabilir?

İzmir içinde Tepecik Arş. hastanesi ve Alsancak devlet hastanesi dışında tavsiye edebileceğiniz hastane var mıdır?

Benzer deneyimi ve önerisi olan var mı arkadaşlar?

kardeşim ben buca devlet hastanesine gittim bundan 2 ay kadar önce saglık kurulundaki bayan bana tek doktora gönderdi :) oda yazdı gecti h sınıfı ehliyet alabilir (özel tertibatlı) ötvden mtvden muaftır yazdı ama gel gelelim tek doktorun vermesi gecerli olmuyor tabi..oradaki bayanın hatası ben zaten özel tertibatlı istemiyorum sonucta eşimde kullanacak bunu yakın zamanda izmir eşrefpaşa hasttanesine gidecegim orası veriyormus derdimi anlatacagım acık acık verirlerse otomatik vites kullanır diye alacagım yoksa almam özel tertibatlı arac 2 gün sonra kaza yaparım ben onunla

esrefpasa devlet hastanesine gidebilirsin kardeşim araştırdım sorun cıkarmadan veriyorlarmış

Üst Alt