Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kol dirsek üstü ampute. Vites kolu yükselterek ÖTV'siz araç alımı..?

Gazii_42

Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar,ben sağ kolum dirseküstü ampüte protez kullanıyorum ÖTV indirimli araç almayı düşünüyorum, otomatik vites almayı düşünüyorum,ama bu otomatik vitese özel tertibat yaptırıp yükseltsek ötv den yaralanabilirmiyim,rapora da özel tertibatlı otomatik vitesli araç kullanabilir raporu alsam olurmu?örnek resim yükledim
[SIZE=5]
images
[/SIZE]

Gazii_42

Evet, alabilirsin Yiğit.

Raporunda "vites kolu yükseltilmiş özel donanımlı araç kullanır" yazması daha iyi olur. Sadece "özel donanım" dediğinde, olmaz ama, bi işgüzar memura denk gelirsen sıkıntı olabilir.

Gazii_42
senin zaten sağ kolun yokmuş. vites kolunu yükseltsen ne farkedecek ki. vitesi değiştiremezsin protez kolla. çünkü yanındaki düğmeye basıp hareket ettirmek gerek. o iş de protez için çok fonksiyonel kaçar :)

yeni çıkan ötv muafiyet kanununda zaten şu yazıyor. "Herhangi bir özel tertibat olmaksızın manuel vitesli araç kullanamayacak olan engelliler için otomatik vites araç özel donanımlı sayılır" diyor. senin yaptıracağın özel donanım sağdaki kulları sola aldırmak silecek kolu vs.

raporuna şunu yazdırdı mı iş tamam "sağ el fonksiyonları sol tarafa aktarılmış özel tertibatlı araç kullanır"

Doğru söylüyorsunuz Bülent bey bazı memurlar baya bi uğraştırıyormuş bunu öğrendim,bende işimi sağlama alayım diye böyle bi konu açmak gereksinimi duydum,fatih kardeşim sanada teşekkür ederim bu şekilde kabul ederlermi senin söylediğin gibi tertibatı yaptırırsak,emniyette sıkıntı olmaz değilmi?

Özellikle yurt içi alımlarda maliye işi sıkı tutuyor.Yurt dışı alımlarda gümrük çok daha insaflı.

Üst Alt