Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ gözüm hiç görmüyor. Diğer rahatsızlıklarımla birlikte oran kaç olur?

Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhabalar 2011 yılında enseden gelen damarın tıkanması sonucu sağ gözümde görme kaybı olustu sol gözüm 5 numara dun arastırma hastanesıne gıttım engellılık ıcın saglık raporuna basvurdum kontrollere cıktım 15 ocak 2016 gunune heyete gırecegım
2011 de yazılan hastane yazılarında soyle yazıyor
gözgörme keskınlıgı sağ 50 cmps - sol 3 mps yazıyor
sağ ica okluze saptandı
ayrıca norolıjıden raporlu ılac kullanıyorum tıpta yattıgım sure boyunca ordakı evrakların fotokopılerını aldım bana faydası olurmu acaba
ve bırde temmuz ayında yuksek merdıvenden dustum ve sağ dırsek kırıldı doktorun dedıgı kolun tam acılmaz kısıtlama olur dedı halen fazla acılmıyor
göz
norolojı
fızık bunlardan toplam kac alırım acaba engellılık raporu ıcın faydası olurmu dersınız efendım saygılar

enseden gelen damar tıkalı ve coraspin 300 ve coumadin kan sulandırıcı hap kullanıyorum

Göz, norolojı ve fızıkten hangi oranda rapor alırım?

[FONT=sans-serif]Merhabalar 2011 yılında enseden gelen damarın tıkanması sonucu sağ gözümde görme kaybı olustu sol gözüm 5 numara dun arastırma hastanesıne gıttım engellılık ıcın saglık raporuna basvurdum kontrollere cıktım 15 ocak 2016 gunune heyete gırecegım [/FONT]
[FONT=sans-serif]2011 de yazılan hastane yazılarında soyle yazıyor [/FONT]
[FONT=sans-serif]gözgörme keskınlıgı sağ 50 cmps - sol 3 mps yazıyor[/FONT]
[FONT=sans-serif]sağ ica okluze saptandı[/FONT]
[FONT=sans-serif]ayrıca norolıjıden raporlu ılac kullanıyorum tıpta yattıgım sure boyunca ordakı evrakların fotokopılerını aldım bana faydası olurmu acaba[/FONT]
[FONT=sans-serif]ve bırde temmuz ayında yuksek merdıvenden dustum ve sağ dırsek kırıldı doktorun dedıgı kolun tam acılmaz kısıtlama olur dedı halen fazla acılmıyor[/FONT]
[FONT=sans-serif]*Göz[/FONT]
[FONT=sans-serif]*Norolojı[/FONT]
[FONT=sans-serif]*Fızık
Bunlardan toplam kac alırım acaba engellılık raporu ıcın faydası olurmu dersınız efendım saygılar
BU ARADA [/FONT]
[FONT=sans-serif]enseden gelen damar tıkalı ve coraspin 300 ve coumadin kan sulandırıcı hap kullanıyorum CEVABINIZI SABIRSIZLIKLA BEKLIYORUM..[/FONT]

tuncay kardeşim heyete girerken kullanmış oldugunuz ilaç raporlarınızı yanınıza almayı unutmayınız

% 52 sureklı raporum var vergi indirimi kaç verırler sizce arkadaslar

Merhabalar saygılar sevgıler 18.01.2016 gunu engellı kartı ve engellı raporumu aldım sureklı bır rapor arkadaslar perşembe gunu şirketten bır yazı alıp vergı daıresıne gıdecegım vergı ındırımınde yararlanmak ıcın hesabıma göre gelecek yıl emeklı oluyorum 5740 gunum var su anda iş giriş tarihi 01.03.1999
sizce sureklı raporum ıle vergı ındırımı raporunu % 40 yada uzerı alabılırmıyım gorusunuzu almak ıstedım cevaplarınız beklıyorum arkadaslar sevgı ve saygıyla kalın kolay gelsın
ekte sgk dokumum mevcuttur.

http://resimyukle.xyz/resim/7RO9

Son düzenleme:
astorantalya

% 52 oran hayde hayde yeter, hiç merak etmeyin. %40'ın altına düşürecek değiller ya!

anladım ınsallah faydası olur cok cok tesekkur ederım saygılar bırde sızden rıcam olacaktı

erken emeklılıge ne zaman basvuru yapabılırım acaba vergı ındırımını aldıktan sonra

bılgılerım
20.08.1976 dogum tarıhı
01.03.1999 sgk ıse gırıs tarıhı normalde 1989 ama cıraklık oldugu ıcın sayılmıyormus
5740 gunum var

astorantalya

01.03.1999 + 18 = 01.03.2017 tarihinde emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz.

2008_oncesi.PNG

tesekkurler

arkadaslar son olarak bır sey danısmak ıstıyorum sızlere askerlık borclanması nasıl olur hıc fıkrım yok gelecek yıl mart ayında emeklı olacagım 18 ay askerlık borclanması yapsam sızce faydası olurmu askerlık borclanması olayında ne kadar ucret alırlar daha dogrusu nereye verılıyor bu para bılgınız varmı acaba saygılar

astorantalya askere gitmeden önce Ssk yoksa,başlangıcın borçlanma ile öne çekilir.Zaten nisan ayının sonundayız.Mayıs ayının başında 10 aylık askerlik borçlanması yaparsan girişin 10 ay önceye çekilir ve 18 hizmet yılını tamamlamış olursun.Sana tavsiyem Sgk ya git ve durumu anlat.Borçlanma yaparak hizmetimi öne çekmek istiyorum de,günlerini ve hizmet yılını tekrar hesaplat.Seni askerlik şubesine yollarlar.Oradan verilecek evrağı doldurup,Sgk ya geleceksin ve borçlanmanı yapacaklar.Parayı ise Sgk nın anlaştığı herhangi bir bankaya yada Ptt şubesine yatırabilirsin.Şuan en az ödeme günlük 17.56 tldir.Buda her ay için 527 Tl yapar.Sana 10 aylık borçlanma yeteceği için,5270 Tl gibi bir ücret ödeyeceksin.

anladım @Başgedikli çok teşekkur edrim saygılar inşallah yarın vergı daıresıne gıdecegım yazıyı verecegım ıyı sonuclanır cunku bırde raporum yenı ocak ayında aldım sureklı bır rapor % 52 almıstım ınsallah sorun cıkarmazlar hayırlısı bakalım saygılar..
@Başgedikli bey ekte sıze resım atacagım http://resimyukle.xyz/resim/G0c8

http://i.resimyukle.xyz/TKPC.jpg

1999/03 yazıyor benım gırıs tarıhım acaba kac bılgınız varmıdır ekte resımlerde mevcut 1989 olanı kabul etmezler bence cıraklıktan cunku

Arkadaşlar bir sorum daha olacaktı kızmazsanız belkı bılırsınız 2001 yılında aldıgım B+A2 sınıfı ehlıyetım var %52 GÖZDEN ENGELLI RAPORUM VAR SIZCE EHLIYETIM DEGISIRMI YADA IPTALMI OLUR BU KONU HAKKINDA GORUSLERINIZI ALACAKTIM SAYGILAR..

astorantalya Girişin 1993/03 yazıyorsa doğrudur.Stajyerlik süresi uzun vade sigorta kapsamında değerlendirilmez.Vergi indirimin maliye sağlık kurulunda onaylandığında,Sgk ya giderek müracaatını yap.Sana zaten önceki yazdığım mesaj doğrultusunda gerekli izahatı yapacaklardır.Vergi indiriminin onaylanacağı zamana kadar da çalışmana devam et.Böylece 2 ay kadar daha çalışman birikmiş olur.Borçlanacağın süre daha da kısalır.

Ehliyet konusunda ise net bir şey söyleyemiyorum.Bu konuda daha net bilgisi olan arkadaşlar yanıtlarsa iyi olur.

Üst Alt