Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ elimden sakatlığım var. Ehliyet ve özel tertibat hakkında..?

emrem01

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
sağ elimi bi trafik kazasısı sonuçu kullanamayıyorum B sınıfı ehliyetim vardı.Şimdi bu ehliyetii ne yapcam birde 2. el bi araba almayı düşünüüyorum bunun için özel tertibat ne yaptıra bilirimiyim yaptırılırsa nasıl bi tertipat yaptırmayılım otomatik veya normal fites olsa bi şey değişir mi

Kardeşim öncellikle geçmiş olsun önce ehliyetini h sınıfına çevireceksin onun için rapor alman gerekecek raporda h sınıfı ehliyet alır ve otomatik veya tertipatlı araç kullanabilir ifadesini yazdırabilirsen senin için iyi olur bu raporu alırsan 0 araba alırsan şu an ötv (%40) alınmaz 0 araçta avantajın olur 2 el alacaksanda ehliyetine ve raporuna göre tertibat yaptırmak zorundasın 2 elde aracı alacaksın tertibat için proje çizdireceksin tertibatı yaptıracaksın muayeneye götüreceksin emniyette ruhsat işleyecekler ve plakanı alacaksın. 0 alırsan senin yerine bunları bayiiler halletiyor.

Ehliyet de ÖTV-MTV istisnalı araç da alabilirsiniz: http://www.engelliler.biz/forum/oze...si-ile-vergi-muafiyetli-arac-alabilirler.html

"Sağ elini kullanmasına gerek bırakmayacak özel donanımlı araç kullanır, H sınıfı sürücü olur" ibareli rapor almanız lazım. Bu raporla önce sürücü kursuna yazılıp sadece direksiyon sınavına girerek B sınıfı sürücü belgenizi H'ye dönüştüreceksiniz. Sonra aynı raporla ister ikinci el araca özel donanım takıp kullanabilirsiniz, isterseniz de vergi istisnalı sıfır km araç alıp kullanabilirsiniz (aracınızı B sınıfı sürücü belgesi olanlar kullanamayacak)

Üst Alt