Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ elimden engelliyim. H sınıfı için rapor almak konusunda yardımcı olur musunuz?

(diE)

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

H sınıfı ehliyet almak için sıfırdan tekrar heyete mi girmek gerekiyor? yani gireceğim heyet maluliyet oranını tekrardan mı belirleyecek yoksa ehliyet alabilir veya alamaz raporu mu verecek? benim oranım sağ el % 51,5 bu oran düşe bilir mi yoksa yükselebilir mi? yoksa olduğu gibi mi kalır da sadece ehliyet için onay veya veto yerim ?

birde ek olarak bu ehliyet ortalama ne kadara mâl olyor? güncel fiyatlar hakkında üç aşağı beş yukarı bilgi verebilir misiniz?

yardımcı olursanız çok memnun olurum.

teşekkürler.

aynı konularla ilgili benimde öğrenmek istediklerim var yardımcı olacak arkadaşlar açıklarsa iyi olur belki bir kaçta ek soru sorabilirim

Özel donanımlı araç kullanır, H sınıfı ehliyet alır ibareli raporunuz yoksa yeniden almalısınız... Raporunuzda oran olmalı mutlaka, ama oranın ne kadar olduğu önemli değil. yani % 40'ın altında olsa dahi, özel donanımlı araç kullanır, H sınıfı ehliyet alır ibareli raporunuz olduğunda muaf olursunuz....

Benim Raporumda "H Sınıfı ehliyet alabilir" ibaresinin karşısında "Hayır" yazıyor yani bu beni normal ehliyet alabilir kapsamına mı yönlendiriyor?

yeni rapor alırsanız o sorun çözülür, sizin h sınıfı ehliyet ve özel donanımlı araç alma hakkınız var.

Peki benim hali hazırda olan raporuma h sınıfı ehliyet alabilir ibaresi ekletme şansım varmı acaba benimkinde değerlendirilmedi yazıyor

hayır sizinde yeniden almanız gerekiyor...

Oran düşürülebilir diye korkuyorum biliyorsunuz ki yeni rapor almak sıkıntılı neyse yapacak birşey yok b sınıfı ehliyetle devam edeceğim artık yardımlarınız için teşekkürler

44mustafa44_;

Evet oranlar gerçekten fark ediyor. Benim ilk raporum % 30'u başhekimliğe itiraz dilekçesi yazdım % 41,5'a çıktı, en son ehliyet ve engelli kimlik kartı için tekrar girmem gerekti heyete o zamanda % 50,5 oran verildi.
insan ister istemez çekiniyor yani % 30'dan % 50'ye çıkan raporda % 20'lik bir artış var bu doktorlar kafasına göre mi veriyor bu raporları? % 20'lik bir fark % 30 veren heyet tarafından nasıl görünmez? ve yahut gerçek oran % 30 ise % 50 veren doktor neyi baz aldı? anlamak mümkün değil.

rapor oranlardaki artış veya düşüşü neye göre yaptıkları inan belli değil sonuçta aynı rahatsızlık ama kimi düşürüyor kimide yükseltiyor

bunun bir mevzuatı olduğunu tahmin ediyorum. ama ne nasıl işler hiç bir fikrim yok. şu açık ben tekrardan gitmeye çekiniyorum hastaneye.

beyler sıze soyle soylıyeyım kı aldıgınız rapor'u sadece ehlıyet ıcın ve araç alımında kullanırsınız ve bolelıkle oran onemlı olmaz ve dıger ıslerınızde de eskı oranı yuksek raporunuzu kullanırsanız sorun cozulur.

masraf'ını merak edıyorsan da ehlıyet ıcın yaklasık 700-800 tl toplam ucret odıyerek h sınıfı ehlıyete sahıp oluyorsun. İstanbul anadolu yakasında.

<MEHMET>;

bu söylediğiniz evrak sahteciliğine girmiyor mu? yoksa ben mi yanlış anladım? yani bana biraz yasaları ihlal edip suç işlermişiz gibi geldi.

kardeş yasal olmayan bişey yok bende salı gönü heyyete gircem ötv için h ehliyetim var yüzde kırk engelliyim

;) İnan cok guldum lafına ama evrak sahteciliği demek resmi evrağı içeriğiyle oynamaktır. Sen ise sana verilen raporları sana yararlı şekilde kullanacaksın.

ne bilim bana öyle geldi birden... yani yeni verilen rapor eskisinin hükmünü kaldırmıyor mu?

eee o zaman sana düşük oranlı bir rapor verirlerse eski oranı yüksek olan raporun bir hükmü kalmıyor nasıl kullanacaksın onu? bilgi sistemleri ağı diye bir şey var. bence suç bu yani benim mantığıma öyle geldi birden.

evet alacağınız rapor'da eğer sağ elinizde engeliniz varsa özel terdibat muafiyet için şart

eğer işe giriş vb. durumlarda eski raporunuz sürekli ise herhangi bir sorun çıkmaz ama erken emeklilik gibi mevzuatlarda yeni raporunuz baz alınır...

evet bunu okumadım teşekkur ederım bılgınız ıcın

heyete girildiğinde verilen rapor neyse o'dur. öbür türlüsü başa iş açar gibi geliyor bana. sonuç ne olursa olsun kanuna karşı gelmek doğru değil. kaldı ki verilecek raporun oranı henüz belli değil bu sebeple yazılanlar hep varsayım. varsayımla sonuca gitmek yanlış bir mantık olur. Gider görürüz ak mı kara mı... yani oran şuan ki oranlardan yüksekte olabilir, % 40'ın altıda... bunu gidip görmeden bilemeyiz.

Üst Alt