Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ elimden engelliyim. 10.02 ve 35.02 kodlu rapor verildi..?

savuralp

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Slm arkadaslar

bugun il saglik mudurlugu komisyonunda kurula girdim 10.02 ve 35.02 kod yazdilar
35.02 kod tertibat projesi cizilmesine gerek varmi cam silecegi far kontrol cihazlari yaziyor.
birde arabam otomatik tertibatli simdiki raporu sadece otomatik yazdilar otomatikvitesli araclari kullanabilirmiyim

engelim sag el parmaklardan.

slm ilden ile degisiyor yogunluga gore benim aldigim il de ayda 1 kere toplanacakmis buyuk ilerde hafta iki kez toplanir heralde.

savuralp doktor herhangi bir kod yazdı mı sizin raporunuza yoksa il sağlık müdürlüğünde mi kod verdiler.

Selam. peki şimdiki aracınızın tertibatını değiştirecekmisiniz? Yeni verdikleri raora göre.

aldığınız raporun aile hekimine ait bölümünü yayınlasanız. merak ediyorum tanı karara ne yazmış o yüzden uğraşıyorumda

Slm arac tertibati i 35 02 aracdaki aparata uygunda, aracim otomatik vites kolunda aparat var bu kurul sadece itomatik verdi nasil olacak bilmiyorum artik. Doktor kod yazmiyor il saglik kurulu kodlari yaziyor . Aile hekimi kisminda ortopedi hekimine muaynesi gereklidir yaziyor.35 .02silecek ve far kumandalari.10.02 otomatik arac ben tum otomatik araclari kullanabicekmiyim arastirmak gerekiyor trafige gittim raoorunda kodlar ehliyete aynen isleriz arac isine karismayiz dediler.

10.02 ile tüm otomatik araçları kullanırsın ama araçta 35.02 kodunu karşılayan teçizat olmazsa kullanamazsın. Çevirmede ceza yersin. Ayrıca hastaneye ötv indirimi için başvurabilirsin büyük ihtimalle de o hakkı kazanırsın. Şimdiden hayırlı olsun.

fsmehmet slm suan tertibatli aracim var2011de aldigim otv raporumda var vites kolunda tertibat ve 35 02yi karsilayan aparat var yeni kodlardasadece otomatik yaziyor 3502 yi karsilayan aparata proje cizdirmeye gerek varmi birde bu sekilde otvden yararlanabilirmiyim tskler.

valla usta özel teçizat şart arabada ötv muafiyeti için. sadece otomatik vitese ötv muafiyeti vermiyorlar. hem ehliyetinizle aracınızın uyumlu olması gerekiyor. yani plan proje çizdirmek teçizatı taktırmak şart. pek bişey tutacağını sanmıyorum zaten.

Tskler ben maddi yonden bakmadim tum otomatik araclari kullanmak istemistim.

35.02 kodunu karşılayan tüm otomatik araçları kullanabilirsiniz. kısaca öyle söyleyeyim. :)

savuralp

İzmir Alsancak devlet hastanesinde komisyon hergün toplanıyor. Hergün heyet raporu alınabiliyor.

Saglik kurulu baska ehliyet saglik kurulu baska bu kurul il saglik mudurlugunde toplaniyor sadece ehliyet ilgili konuya bakılıyor hastanedeki kurullar engelli raporu ve otv raporu veriyor.

savuralp

Şu haliyle araç hem otomatik vitesli olmak zorunda (10.02*Otomatik vites) hem de silecek ve sinyal sol ele aktarılmış (35.02 Direksiyonu bırakmadan kullanılabilen kontrol cihazları) donanım olması lazım.
Bu ikisi de aynı anda bulunmuyorsa o aracı kullanamazsınız

Vergi avantajlı araç için ise yetkili hastaneer'den engelli sağlık kurulu raporu almak lazım. Eskisi gibi... "Otomatik vitese sahip özel donanımlı araç kullanır"

35.02 de silecek ve sinyal sol ele aktarılmış gibi bir ibare yok, sadece direksiyonu bırakmadan kullanılan kotrol cihazları yazıyor.
Aslında silecek ve sinyal zaten hemen her araçta soldadır ve el kaldırmadan bir parmak darbesiyle yönetilebilir.
Ama bu 35.02 kodu için nasıl bir şey yaptırmak lazım emin olamadım.

Ben söyleyeyim.. Bu kod AB direktifinden doğrudan alınmış. Bu kod ile bir cihaz var ve onun kullanılması isteniyor. Eski usul çubuklar değil yani.. Aşağıdaki gibi bir aparat.. Fiyatı da çok fazla.. Aracın beynini radyo frekansları ile kontrol ediyor. İthal ürünler ve bizde altyapısı yok..
http://www.mertotomatik.com/resimler/direksiyondan-kumanda.jpg

Üst Alt